Ege Postası
Geri

Güney Kafkasya sorunları Bakü'de tartışılıyor

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Güney Kafkasya Forumu başladı. Uluslar arası Nizami Gencevi Merkezi, Madrid Kulübü ve Azerbaycan diaspora kurumlarının organizesiyle gerçekleştirilen forum, iki gün devam edecek. Forum Cumhurbaşkanı...
Güney Kafkasya sorunları Bakü'de tartışılıyor
Haberler / Dünya
7 Mayıs 2013 Salı 11:28
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de düzenlenen Güney Kafkasya Forumu başladı. Uluslar arası Nizami Gencevi Merkezi, Madrid Kulübü ve Azerbaycan diaspora kurumlarının organizesiyle gerçekleştirilen forum, iki gün devam edecek.

Forum Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in açılış konuşması ile başladı. Aliyev, Güney Kafkasya’nın üç ülkesinden Azerbaycan ile Gürcistan’ın ilişkilerinin her konuda çok iyi olduğunu ifade etti. Azeri lider, üçüncü ülke Ermenistan’ın ise işgalci siyaseti dolayısıyla bölgenin en problemli ülkesi olduğunu söyledi. Aliyev ‘’Ermenistan’ın bölge ülkeleri ile normal bir komşuluk ilişkileri geliştirebilmesi için öncelikle işgal ettiği Azerbaycan topraklarından çıkması gerekiyor.’’ifadesini kullandı.
Bir çok ülkeden üst düzey yetkililerinin katıldığı forumda; dinler ve medeniyetler arası diyalog, kadın aile konuları ve Dağlık Karabağ sorunu ele alınıyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası