Ege Postası
Geri

Güney Kore lideri yakında Çin yolcusu

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin Haziran'da komşusu Çin’i ziyaret edeceği bildirildi.Güney Kore Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk Sözcüsü Kim Heang, Devlet Başkanı Park’ın gelecek ayki programı hakkında bilgi verdi. “Çin...
Güney Kore lideri yakında Çin yolcusu
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 14:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin Haziran'da komşusu Çin’i ziyaret edeceği bildirildi.

Güney Kore Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk Sözcüsü Kim Heang, Devlet Başkanı Park’ın gelecek ayki programı hakkında bilgi verdi. “Çin Devlet Başkanı Xi Jinping, hem davet etti hem de ziyaretin üst düzey seviyede olmasını istedi.” ifadesini kullanan sözcü Kim, gezinin haziran ayının sonunda gerçekleşeceğini aktardı.

Gezinin mahiyeti hakkında da bilgi veren Kim, “Devlet Başkanı Park ile giden heyet başkent Pekin haricinde bir şehre daha gidecek. Hangi şehire gideceği üzerinde çalışıyoruz.” diye konuştu. Sözcü Kim, “Gezinin tam içeriği daha sonra belli olacak, ama genel itibari ile Kuzey Kore’nin füze denemeleri ve bölgede tesis edilmesi gereken güven ortamı üzerine görüşme yapılacak.” ifadelerini kullandı.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye, göreve başladıktan sonra ilk olarak ABD’yi ziyaret etmişti. Park bu gezi ile göreve geldikten sonra ikinci kez yurt dışına gitmiş olacak. Öte yandan bu ziyaret, 1992 yılında iki ülke arasında diplomatik ilişkilerin başlamasından sonra, Güney Koreli bir liderin Çin’e yaptığı 6. üst düzey ziyaret olacak.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası