Ege Postası
Geri

Gürcistan’da bu sefer kilise karşıtları yürüyecek

Gürcistan'ın başkenti Tiflis’te 17 Mayıs’ta eş cinseller ile din adamları ve kilise taraftarları arasında yaşanan olaylardan sonra, çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK) kilisenin siyaset ve toplum üzerinde artan baskısına karşı gösteri...
Gürcistan’da bu sefer kilise karşıtları yürüyecek
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 11:59
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gürcistan'ın başkenti Tiflis’te 17 Mayıs’ta eş cinseller ile din adamları ve kilise taraftarları arasında yaşanan olaylardan sonra, çeşitli sivil toplum kuruluşları (STK) kilisenin siyaset ve toplum üzerinde artan baskısına karşı gösteri düzenleyecek. STK temsilcileri “Teokrasiye Hayır” sloganıyla bugün ve yarın Tiflis'te miting düzenleyecek.

Mitinge sivil toplumun öncülerinden Tamar Gurçiani, Lasha Bakradze ve Lago Kaçkaçişvili gibi isimlerin de katılacağı belirtildi.

Milliyetçi ve muhafazakar dernekler ise “Teokrasiye Hayır” mitingine karşı “Eş Cinselliğe Hayır” mitingi gerçekleştireceklerini ve hükümeti eş cinselliğe karşı tedbir almaya çağıracaklarını duyurdu.

17 Mayıs’ta Tiflis’te eş cinseller tarafından gerçekleştirilen Uluslararası Homofobi Karşıtlığı Günü yürüyüşüne kilise sert tepki göstermiş ve çoğunluğu din adamlarından oluşan binlerce kişi düzenledikleri mitingde eş cinsellere karşı şiddet uygulamıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası