Ege Postası
Geri

Ruslar restoranlarda 30 kat daha fazla harcamaya başladı

Rusya’nın başkenti Moskova’da ev yerine dışarıda yemek kültürü hızla yayılıyor. Son 10 yılda dışarıda akşam yemeği için harcanan miktar en az 30 kat artış gösterdi. Önümüzdeki dönemde ise artışın daha hızlı olması bekleniyor.Moskova...
Ruslar restoranlarda 30 kat daha fazla harcamaya başladı
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 11:30
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Rusya’nın başkenti Moskova’da ev yerine dışarıda yemek kültürü hızla yayılıyor. Son 10 yılda dışarıda akşam yemeği için harcanan miktar en az 30 kat artış gösterdi. Önümüzdeki dönemde ise artışın daha hızlı olması bekleniyor.

Moskova Belediyesi Ticaret ve Hizmetler Departmanı Başkanı Aleksey Nemeryuk, RİA Novosti haber ajansına yaptığı değerlendirmede, sabah kahvaltısı, öğle ve akşam yemekleri ve diğer atıştırmalar için genel harcamaların son 10 yılda en az 6 kat arttığını, 2015’e kadar beklentinin ise on kattan daha fazla artacağı yönünde olduğunu söyledi.

Moskovalıların yüzde 30’u düzenli olarak kafe ve restoranlara gidiyor. 2016’ya kadar kişi başına yıllık ortalama harcanan rakam 16 bin rubleyi (516 dolar) bulacak. 2025 için bu rakam ise 27 bin ruble (870 dolar) ile mevcudun iki katından fazlasına yükselecek.

Başkentte her türlü lezzetin ve kalitenin bulunabileceğine değinen Nemeryuk, servis için beklenen ortalama 5-7 dakikalık sürenin kabul edilemez olduğunu söyledi. Hizmet sektöründe kaliteye değinen yetkililer dünya genelindeki uygulamaların örnek alınması gerektiğine dikkat çekiyor.

Başkent Moskova’da Türk restoranları ise 10 yıl öncesine göre hızla çoğaldı. 2004-2005’de 2-3 Türk restoran Moskovalılara hizmet verirken, şimdilerde bu rakam 10’u geçmiş durumda.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası