Ege Postası
Geri

Türk sanıklar bu kez cam kafesin dışında oturdular

Almanya'nın başkenti Berlin’in meşhur meydanlarından Alexanderplatz’da 20 yaşındaki Jonny K. adlı bir genci döverek öldürmekten sorumlu tutulan 19 ile 24 yaş arası 6 Türk gencinin duruşmasına dün devam edildi.Hakim Helmut Schweckendieck,...
Türk sanıklar bu kez cam kafesin dışında oturdular
Haberler / Dünya
24 Mayıs 2013 Cuma 10:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Almanya'nın başkenti Berlin’in meşhur meydanlarından Alexanderplatz’da 20 yaşındaki Jonny K. adlı bir genci döverek öldürmekten sorumlu tutulan 19 ile 24 yaş arası 6 Türk gencinin duruşmasına dün devam edildi.

Hakim Helmut Schweckendieck, geçtiğimiz hafta Pazartesi günü gerçekleşen ilk duruşmada cam kafes içerisinde oturttuğu sanıkların bu kez kafesin dışında savunma yapmasına izin verdi. Sanıklar yüzlerini gazeteyle kapattı.

Türk sanıklar ilk duruşmada cam kafeste tutulurken, NSU zanlısı Beate Zschäpe’nin duruşma salonuna kelepçesiz gelmesi tartışmalara yol açmıştı.

Hakim Schweckendieck, sırayla gençlerin özgeçmişlerini ve hayat hikayelerini dinledi, cinayet saatinde alkol alıp almadıklarına dair sorular sordu.

Helmut Schweckendieck, bir gencin hayat hikayesini dinlediği esnada, annesinin 20 yıldır Almanya’da yaşamasına rağmen az Almanca konuştuğunu öğrendiğinde, “20 yıldır burada yaşayan birinin Almancayı az konuşuyor olmasını da anlayamıyorum, ama bunu burada çözemeyiz.” ifadelerini kullandı.

Hakimin sanığın evde hangi dili konuştuğunu sorması ve aldığı cevap üzerine ‘Tuhaf’ değerlendirmesinde bulunması dikkat çekti.

Hatırlanacağı üzere Onur U. ilk duruşmada suçlamaları reddetmişti. Mahkemede daha sonra tanık olarak iki polis de ifadelerini verdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası