Ege Postası
Geri

Güney Koreli sözcünün ABD’deki taciz skandalı ülkeyi sarstı

Güney Kore Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk sözcüsü Yoon Chang-joong’un, ABD gezisi sırasında bir elçilik çalışanına taciz ettiği iddiası tüm ülkeyi sarstı.Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin ABD ziyareti bugün sona ererken,...
Güney Koreli sözcünün ABD’deki taciz skandalı ülkeyi sarstı
Haberler / Dünya
10 Mayıs 2013 Cuma 14:31
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Güney Kore Devlet Başkanlık Sarayı Mavi Köşk sözcüsü Yoon Chang-joong’un, ABD gezisi sırasında bir elçilik çalışanına taciz ettiği iddiası tüm ülkeyi sarstı.

Güney Kore Devlet Başkanı Park Geun-hye’nin ABD ziyareti bugün sona ererken, Park’ın ilk yurt dışı seyahatini bir taciz iddiası gölgeledi. Başkanlık Sarayı Mavi Köşk Sözcüsü Yoon’un, ABD’deki elçilikte staj yapan bir kız öğrenciyi taciz ettiği iddiası Güney Kore’de büyük tepki topladı.

Devlet Başkanı Park’ın ABD ziyareti devam ederken, Sözcü Yoon apar topar Güney Kore’ye geldi. Sözcülük görevinden aldığı belirtilen Yoon, davacı ile bir temasında olduğunu kabul ederken, hareketinin taciz olmadığını ifade etti. Kendini evine kapayan Yoon’un bir kaç kişi haricinde kimse ile iletişim kurmadığı belirtildi.

“ÜLKENİN ŞEREFİ YERLERDE”

Olayın patlak vermesi Güney Kore’de büyük tepki topladı. Özellikle internet kullanıcıları Yoon’u ağır bir şekilde eleştirdi. Sosyal meyda kullanıcıları, Yoon’un Güney Kore’nin şerefini ayaklar altına almakla suçladı. İktidardaki Seanuri Partisi yaptığı resmi açıklamada, yüz kızartıcı bir olayın yaşandığını, hesabının sorulacağını ifade etti. Muhalefetteki Demokrat Parti ise yaşanan olaydan dolayı Devlet Başkanı Park’ın özür dilemesi gerektiğini savundu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası