Ege Postası
Geri

"Gençlik bakım merkezlerine yönelik olumsuz imajı gidermek istiyoruz"

Amsterdam Merkez Belediye Başkan Yardımcısı Pieter Hilhorst, gençlik bakım merkezlerine yönelik olumsuz imajı gidermek istediklerini söyledi.Amsterdam Çeşitlilik Diyarı Vakfı (Diversiteitsland) tarafından düzenlenen 'Koruyucu Aile paneline...
Haberler / Dünya
10 Mayıs 2013 Cuma 12:47
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Amsterdam Merkez Belediye Başkan Yardımcısı Pieter Hilhorst, gençlik bakım merkezlerine yönelik olumsuz imajı gidermek istediklerini söyledi.

Amsterdam Çeşitlilik Diyarı Vakfı (Diversiteitsland) tarafından düzenlenen 'Koruyucu Aile paneline katılan 'Pieter Hilhorst, Hollanda Gençlik Dairesi'nin görevlerini 2015’te belediyelere devredeceğini ifade etti. Hilhorst, "O zaman istediğimiz ve daha iyi şekilde organize edebilme imkanı olacak. Amsterdam ve çevresindeki azınlıkların başta Türk ve Faslıların Gençlik Bakım Merkezlerine yönelik olumsuz imajı gidermek istiyoruz. Belediye olarak çocuğun korunması, çıkarını ön planda tutuyoruz." dedi.

Panele katılan konuşmacılar da Müslüman koruyucu ailelerin sayısının artması gerektiğinin altını çizdi.

Ailesinden alınan Yunus'la ilgili haberlerin medyada yoğun olarak işlendiğini belirten Amsterdam Gençlik Dairesi'nden Claire Vlug, "Son senelerde ailelerin ellerinden alınan çocukların sayısı, son günlerde dile geldiği gibi çok da abartılı değildir. Aksine çok azaldı." dedi. Vlug, son dönemde çocukların aile içinde kalması ya da akrabalarına verilmesi çerçevesindeki çözümlerin öncelediklerini dile getirdi.

GENÇLİK DAİRESİ İLE AİLE HUKUKSAL OLARAK AYNI EŞİTLİKTE DEĞİL

Eşcinsel ailede bulunan Yunus Azeroğlu'nun davasına bakan Avukat M.N.R Nasrullah ise "Gençlik Dairesi ile bir aile hukuksal olarak aynı eşitlilikte değil. Mahkemeye gelen bir davada ilk etapta Jeugdzorg’un haklı olduğu intibaı veriliyor. Avukat ve aile olarak düşük durumdan başlamak zorundasın. Bu sebeple dairelerin talepleri genellikle mahkeme tarafından kabul ediliyor." de,

SON AYLARDA KORUYUCU AİLE MÜRACAATLARI ARTTI

Amsterdam Koruyucu Aile kurumundan Conny Zeilstra da eşcinsel aileye verilen Yunsu'la ilgili haberler sayesinde koruyucu aile başvurusunda bulunan yabancı sayısında artış kaydedildiğini dile getirdi. Zeilstra, "Şu an acil olarak çok sayıda Türk koruyucu aileye ihtiyaç var. Eskiye nazaran son günlerde Türklerden koruyucu aile olma konusunda ciddi talepler var ve bu memnuniyet verici. Yargı kararıyla ailesinden uzaklaştırılan bir çocuk için koruyucu aile aranırken önce çocuğun yakın çevresine bakılır, buna uygun birisinin bulunamaması durumunda sistemdeki uygun bir ailede karar kılınır." şeklinde konuştu.

HEDEF ÖNYARGILARI GİDERMEK

Panelin ev sahibi Amsterdam Çeşitlilik Diyarı Vakfı (Diversiteitsland) Başkanı Salih Türker ise şunları söyledi: "Hedefimiz, önyargı ve bilgi eksikliğini Hollandalı ve Türk vatandaşlarda gidermek. Yetkili ve etkili insanların vatandaşlara doğru bilgiler vererek toplumun güvenini kazanmalarına aracılık etmek istedik. Bundan sonraki çalışmalarımızda devamlı doğru bilgiyi nereden alabiliriz soruyu soracağız ve direkt yetkili kişilerin vatandaşlarla irtibata geçmelerini teşvik edeceğiz."

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası