Ege Postası
Geri

Erdoğan: Suriye'de kırmızı çizgi çoktan aşıldı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de ABD Başkanı Barack Obama'nın çizdiği kırmızı çizginin çoktan aşıldığını söyledi.NBC televizyonuna konuşan Erdoğan, Suriye'de rejimin halka karşı kimyasal silah ve füze kullandığının kesin...
Erdoğan: Suriye'de kırmızı çizgi çoktan aşıldı
Haberler / Dünya
10 Mayıs 2013 Cuma 10:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Suriye'de ABD Başkanı Barack Obama'nın çizdiği kırmızı çizginin çoktan aşıldığını söyledi.

NBC televizyonuna konuşan Erdoğan, Suriye'de rejimin halka karşı kimyasal silah ve füze kullandığının kesin olduğunu vurguladı, ABD'ye daha güçlü tavır alma çağrısında bulundu. Başbakan Erdoğan, atılacak adımlar konusunu da ABD ziyaretinde Obama ile ele alacaklarını ekledi.

ABD Başkanı Barack Obama'nın çizdiği kırmızı çizginin çoktan aşıldığını söyleyen Erdoğan, Türkiye'de tedavi gören Suriyeli hastaların kimyasal silahlarla yaralandığını belirtti.

Muhaliflerin sarin gazı kullanıldığına dair ellerinde veri olmadığını da ekleyen Erdoğan, "Ama eğer böyle bir şey varsa bunun da karşısında oluruz. Bu silahlara kim sahip olursa olsun, onun karşısında oluruz." dedi.

ABD öncülüğünde Suriye'de uçuşa yasak bölge uygulanmasını baştan beri desteklediğini vurguladı.

Erdoğan ayrıca Türkiye'ye sığınan 300 bin Suriyeli mülteciye şimdiye kadar 1 milyar dolar harcandığını hatırlattı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası