Ege Postası
Geri

Moldova 9 Mayıs Zafer Bayramını kutladı

Moldova Cumhuriyeti 9 Mayıs Zafer Bayramını kutladı. Kişinev’de Sonsuzluk isimli Zafer Anıtı'nı çiçeklerde donattı. Güne ise şarkılar, motosiklet gösterisi, şınav denemesi ve bir Alman'ın özrü damgasını vurdu. İkinci Dünya savaşının...
Moldova 9 Mayıs Zafer Bayramını kutladı
Haberler / Dünya
10 Mayıs 2013 Cuma 01:45
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Moldova Cumhuriyeti 9 Mayıs Zafer Bayramını kutladı. Kişinev’de Sonsuzluk isimli Zafer Anıtı'nı çiçeklerde donattı. Güne ise şarkılar, motosiklet gösterisi, şınav denemesi ve bir Alman'ın özrü damgasını vurdu.

İkinci Dünya savaşının sona ermesi simgeleyen 9 Mayıs Zafer Bayramı, vatan uğruna canlarını veren erlerin anılması ile başladı. Cumhurbaşkanı Nikolay Timofti ve Geçici Başbakan Yuriy Leanca yapılan devlet törenine katıldı. Anıta Çelenk bıraktı.

Geciçi Başbakan Leanca ''Değerli Savaş gazileri 68.ci Zafer bayramı münasebetiyle tebriklerimi kabul buyurunuz. Biz Bu gün zor zamanlarda ülkenin bağımsızlığı için cephede mücadele etmiş, atalarımızı anma borcunu ödüyoruz. Hayatlarıyla zaferi, bağımsızlığı ve barışı getirdiler.'' diyerek katılan tüm halkı selamladı.

İkinci Dünya savaşı genelde 46 milyonun canına mal olurken, Sovyetler Birliği 15 milyon, Moldova ise 120 bin insanını kaybetti.

Moldova’nın ilginç bir misafiri de Rusya Özel Temsilcisi Dmitriy Ragozin oldu. Başkent Kişinev’de düzenlenen Konser’e katıldı. Rusya’nın güçlü sesi Iosif Kobzon ve Lev Leşenko konserde sahne aldı.

Ülkenin her yerinde Zafer bayramı kutlanırken, Gagauzlar bu günün anısına 24 bin defa şınav çekerek bir ilke imza attılar.

Hınçeşti kasabası ise, Almanya’dan gelen bir misafiri ağırladı. Alman misafir diz çökerek, ''Bu milletten atalarım adına 2. Dünya Savaşı'nda yapılan kötülükler adına özür diliyorum'' diyerek barış havası estirdi.

Zafer bayramı ülkede konserlerle son buldu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası