Ege Postası
Geri

Gürkan : Meydanlar Kentin Sembolüdür..

Güzelbahçe Değişim Derneği Başkanı ve CHP Güzelbahçe Belediye Başkan A.Adayı Mustafa Gürkan projelerini anlattığı basın toplantısında çarpıcı açıklamalarda bulundu.
Gürkan : Meydanlar Kentin Sembolüdür..
Haberler / Yerel Politika
4 Kasım 2013 Pazartesi 13:16
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Gürkan Güzelbahçe Değişim Derneği’nde yaptığı konuşmada “Tüm projelerinin ayrı bir önemi olduğunun altını çizerek,ancak Özgürlük Meydanı projesinin bir başka şekilde değerlendirilmesini gerektiğini hatırlatarak “Dünya'da artık ülkeler değil, şehirler yarışıyor. Güzelbahçe’de bu yarışta yer alması için marka şehir olmayı hedefliyoruz. Bütün çalışmalarımız ve gayretlerimiz bu hedefe yönelik olacak."

İnsanların bir araya geldiği, iletişime geçtiği, ortak aktiviteler ve eğlenceler düzenlediği meydanları ve kamusal açık alanları olmayan bir yerleşim alanı estetik değildir, demokratik değildir ve ne kadar büyük olursa olsun kent de değildir

Binalar, kent estetiğinin çok önemli unsurlarıdır ama kenti kent yapan binalardan ziyade, park, sokak ve meydan gibi kentin kamusal açık alanlarıdır. Kentin ete kemiğe büründüğü, kimlik ve kişilik kazandığı, yaşayan canlı bir organizmaya dönüştüğü şehri fark edilir ve heyecan verici kılan yerlerdir kamusal açık alanlar.

Çok güzel binaları yan yana dizerseniz ortaya bir kent çıkmaz. Sadece binalardan ibaret bir kent, sadece yatak odasından ibaret bir eve benzer. Bir evin sadece yatakhane değil sosyal bir mekan olması için nasıl salonu, mutfağı, balkonu olması gerekiyorsa; bir kenti sosyal yaşam mekanı haline getiren de o kentin açık ve kapalı kamusal alanlarıdır. Konutlar kentin yatakhaneleri ise meydanları, parkları ve sokakları da kentin salonu, oturma odası, mutfağı ve balkonudur.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası