Ege Postası
Geri

Gürsel Erol'dan çarpıcı açıklamalar

CHP Tunceli milletvekili Gürsel Erol geldiği Elazığ’da ülke ve bölge gündemini değerlendirdi.
Gürsel Erol'dan çarpıcı açıklamalar
Haberler / Politika
4 Nisan 2016 Pazartesi 13:12
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tunceli Milletvekili Gürsel Erol gazetecilerle bir araya gelerek ülke ve bölge gündemini değerlendirdi.
Bir gazetecinin HDP ile CHP ittifak içersindeki sorusuna Erol şu şekilde cevap verdi; Cumhuriyet Halk Partisi Hiçbir dönem HDP ye destek vermemiştir, Kamuoyunda böyle bir algının yaratılması CHP için inanılmaz derecede haksızlık ve adaletsizliktir, HDP ile dolma bahçede resim çeken başbakan, dolma bahçede mutabakat protokolü açıklayan AKP nin başbakan yardımcıları ve hükümet üyeleri o günleri unutmuş gibi bizim HDP ile bir ittifak içersine girdiklerini iddia ediyorlar. Ama herkes dönüm 3 yıl geriye gitsin, habur sınır kapısında PKK terör örgütü üyelerini bizler törenlerle karşılamadık, çadırlar kurarak mahkemeleri biz yapmadık, terör örgütü üyelerinin ayağına savcı ve hakimleri biz götürmedik. Biz gerek parlamentoda gerek siyasi konjöktürde tüm çalışmalarımızı ulusal değerlerimizi baz alarak yapmaktayız. O yüzden bu tür söylemler Cumhuriyet Halk Partisine bir ithamdır, çünkü Cumhuriyet Halk Partisi, Cumhuriyeti Kuran ve kurucu değerlere sahip olan bir partidir asla bu ilkelerden de taviz veren bir parti değildir.
Ülkenin içersinde bulunan terör sarmalı AKP’nin yanlış politikalarından kaynaklandı, bir sürü eve ateş düştü, bir sürü ana babanın ciğeri yandı, çocuklar yetim kaldı, şimdi AKP kendi suçlarını ve becerisizliklerinin ört pas etmek için çırpınıyorlar ama çırpındıkça da batıyorlar.

SORUN DOĞUDA ÇÖZÜM BATIDA
Ülkedeki terör sorunun artık bir siyasi partinin veya hükümetin sorunu olmaktan çıkmış durumda, yani bu sorun Türkiye’nin Ulusal bir sorunudur ve ulusal değerler üzerinden bakılmalıdır. Parlamentoda tüm partilerin ortak katılımıyla ulusal politika haline getirilmesi gereken bir süreç ve sorundur.

AKP BİZİM SEÇİM VAATLERİMİZİ KULLANDI
1 Kasımdan sonra Türkiye’deki gelişmeleri şöyle bir gözden geçirin, mesela Asgari Ücretin arttırılması, Taşeronlara kadro verilmesi, mecliste etik değerlerin korunması, Cumhuriyet Halk Partisinin seçim vadiydi bunların hepsini AKP kendi politikasıymış gibi aldı ve uyguladı.
Bir milletvekili kendi ilinden seçilirler, kendi illerini ve Türkiye’yi temsil ederler, ben Tunceli’den seçilmiş bir milletvekiliyim ve Türkiye Cumhuriyetini ve Türkiye’yi temsil ederim. Şu an Türkiye’nin en fazla ihtiyaç duyduğu konu barış, huzur ve güvenliktir, ben Türkiye’deki bütün illeri geziyorum, hem Barışı anlatmak için hem de kendi ilimi’de bu olaylara bakış açısını batıdaki illere anlatarak çözüm odaklı anlatımlar yapmaya çalışıyorum, ben bölgenin Cumhuriyet Halk Partisinin Tek adayıyım, barış sağlanacaksa bu benim işimdir çünkü bölgenin tek milletvekiliyim.

TUNCELİYE ŞİMDİYE KADAR 600 TRİLYON FİNANS AKTARDIK
Tuncelide’ki yatırımlara da değinen Erol şimdiye kadar Tunceli’ye 2016 bütçesinden 600 trilyon para aktardım, bütün karayollarımızı ve köy yollarımızı bu yıl ihale ettiriyoruz, bunları nasıl başarıyoruz, iyi niyetimizle ve bireysel ilişkilerimizle yapıyorum, bürokratlarla bire bir görüşüyorum, bakanlıkların kapılarını aşındırıyorum ve Tunceli’nin sorunlarını ve ihtiyaçlarını anlatarak çözüm ve ödenek buluyorum. 

TUNCELİ’YE BAKANLARI GETİRECEĞİZ
Tabiî ki her vekil kendi iline daha fazla ilgi ve alaka göstermelidir, ama öncelikle bunun temeli oluşturulmalıdır, mesela ben Tunceli’ye birçok bakanı gelecek, Mesela Cevdet Yılmaz, Binali Yıldırım gelecek, Gençlik ve Spor Bakanı gelecek, Milli Savunma Bakanımız gelecek, Sağlık Bakanımız gelecek, bunlarla ben görüşme ve ilişki halindeyim, bu Bakanların hepsini Tunceli’ye getireceğim, kısacası Tunceli’ye otuz yılda yapılamayan hizmeti biz bir yıl’a sığdırdık. 

TUNCELİNİN İL, İLÇE VE KÖY YOLLARI İHALEYE ÇIKIYOR
Ovacık – Hozat yolu ihalesi yapılıyor, Pertek-Hozat yolu ihalesi yapılıyor, Tunceli - Erzincan yolu projeleri revize ediliyor 2017’de ihaleye çıkacak, Akyünlü köprüsünün ihale talimatını bakan verdi şu an yaklaşık maliyeti güncelleniyor, Tunceli Üniversitesine 120 Trilyon finans aktardık, Başbakanlık bütçesinden 8 Trilyon inanç merkezlerine finans aktardık, Sağlık Bakanlığında Tunceli’de yaptırılması acil olan Diş Hastanesi için programa alınmasını sağladık, Pertek ilçemize fizik tedavi ve rehabilitasyon merkezi yaptıracağız, Tunceli merkeze yeni bir cezaevi yaptırıyoruz.  Tunceli’nin 2 yıl içersinde hiçbir alt yapı sorununu bırakmayacağım, Çok Farklı bir kent göreceğiz, Tunceli’nin hem coğrafyasını, hem insan dokusunuz, Türkiye Kamuoyuna anlatabilecek, insanların ilgi odağı olacağı projelerle önümüzdeki yıl Turizm atılımı yapacağız ve son olarak Nazım Hikmet’in Mezarını Tunceli’ye getirmek için uğraşıyorum inşallah getireceğiz. Biz küçük işlerle uğraşmayız, büyük işlerle uğraşırız ve büyük işlerle uğraşırken’de siyaseti insanların toplumsal beklentilerini ön planda tutarak önce bir kentin gelişmesine yönelik projeler yapmamız lazım.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası