Ege Postası
Geri

Güven: Engellilerle ilgili dikkatler başka tarafa çekilmek isteniyor

CHP Engelliler Üst Kurulu Üyesi ve İzmir Milletvekili Prof. Dr. Hülya Güven, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun sözlerinin hakaret gibi yansıtıldığını, amacın polemik yaratılarak engellilerle ilgili dikkatlerin başka tarafa çekmek olduğunu ve engellilerin asıl sorunlarına çözüm bulunmak istenmemesinin üstünün örtülmeye çalışıldığını söyledi.
Güven: Engellilerle ilgili dikkatler başka tarafa çekilmek isteniyor
Haberler / Yerel Yönetimler
11 Aralık 2014 Perşembe 11:13
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

Güven, “Genel Başkanımız Sayın Kemal Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik eleştirilerinin AKP Genel Başkan Yardımcıları tarafından engelli yurttaşlarımıza hakaret edildiği iddiası ile kamuoyunda yanlış algı yaratılmaya çalışıldığına şahit olduk. AKP’nin Sayın Kılıçdaroğlu’nun yaptığı eleştirilerden rahatsız olduğu çok açıktır. AKP’nin bu kez de engellilerin yaşadıkları sorunları öteleyerek dikkatleri başka tarafa çekme çabası gösterdiği ortaya çıkmıştır. CHP her zaman engellilerin yanında olup, giderek büyüyen sorunlarına çözüm arayışı içindedir” dedi.

YAPILMAYANLAR YAPILIYORMUŞ GİBİ GÖSTERİLİYOR’

Konuyla ilgili açıklama yapan Prof. Dr. Hülya Güven, şunları söyledi: “Aslında hakaret, AKP hükümetinin akülü sandalyeyi ya da ayakkabı boya sandığını ihtiyacı olan engelliye kurdele keserek törenle vermesi ve aşağılamasıdır. Halbuki hükümetlerin esas görevi engellilerin tüm ihtiyaçlarını, bedelsiz ve engelsiz bireylerle eşit düzeyde ve muamelede sağlamak olmalıdır. Bugün engelliler aylıklarını ‘muhtaç’ olmadıkları için alamamaktadırlar. Kendilerine iş olanağı da sağlanmamaktadır. Engelli derneklerine dış ülkelerde olduğu gibi kira desteği yapılmamakta, dernekler muhtaç bırakılarak bağış toplamaya zorlanmaktadırlar. Kas hastası engelli yurttaşlar fizik tedavi hizmetlerini alamazlarken, ihtiyaçları olan tıbbi malzemelere ulaşamazlarken, zihinsel engelli gençler okullarına gidemezken, hatta ortaöğretimde engelli çocuklar diploma alamadıkları için liseye devam haklarını kaybederlerken, AKP son 10 yılda devrim niteliğinde çalışmalar yaptığını iddia etmektedir. Hakaret, engelli yurttaşlarımıza yapılmayanların yapılıyormuş gibi gösterilmesidir. Yine engelli yurttaşlarımıza zaten sıradan bir işlem olarak ve hakkı olduğu halde verilmesi gerekenlerin törenlerle bahşedilmesidir.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası