Ege Postası
Geri

Güzelbahçeli kadınlar salonlara sığmadı

Güzelbahçe Belediyesi'nin gerçekleştirdiği “Kadınlar çiçektir şenliği”nde kadınlar salonlara sığmadı.
Güzelbahçeli kadınlar salonlara sığmadı
Haberler / Yerel Yönetimler
9 Mart 2013 Cumartesi 11:36
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Güzelbahçeli kadınlar, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde Belediye Düğün Salonu'nda buluştu. Kent Konseyi Kadın Meclisi'nin de katılımıyla gerçekleştirilen “Kadınlar çiçektir” şenliğinde hizmete yeni açılan 500 kişilik salon doldu taştı.

CHP İzmir Milletvekili Musa Çam, CHP İl Kadın Kolları Başkanı Özgün Utku, CHP Güzelbahçe İlçe Başkanı Ednan Arslan, belediye meclis üyeleri Ayşe Akın ve Alpay Kandemir ile çeşitli sivil toplum kuruluşlarının başkanları ile çok sayıda kadın katıldı.

Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Cahide Özcan'ın açılış konuşmasıyla başlayan etkinlikte “Kadınlarımız her zaman bizim baştacımızdır” diyerek konuşmasına başlayan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, Nazım Hikmet'in “Kadınlar” şiirini okudu ve şunları söyledi:

 “TÜRKİYE'Yİ AYDINLIĞA KADINLAR ÇIKARACAK”

 “Ne yazık ki ülkemizde kadına gereken değer verilmiyor. Özellikle son yıllarda töre cinayetlerine ve şiddete kurban giden kadınlarımızın sayısında büyük artış gözleniyor. Adeta kadınlarımız üç- beş çocuk dünyaya getirsin de evine kapansın, mutfaktan hiç çıkmasın isteniyor. Kızlarımız çocuk yaşta gelin ediliyor. Okumasın, bir an önce evlensin çocuk dünyaya getirsin isteniyor.

Kadınlarımız toplumsal yaşamda ve siyasette hep ikinci planda tutuluyor. Bugün TBMM'de 550 milletvekilinin sadece yüzde 10'u kadın. Yine 26 bakandan sadece 1'i kadın. Siyasette kadına yüzde 33 kota uygulayan CHP dışında başka parti yok. Ama bu de yeterli değil. 2 bin 956 belediye başkanından sadece 26'sı kadın, 81 validen sadece biri kadın. Kadınlarımız bugün hemen her alanda zor günler yaşıyor. Ancak Türk kadını her türlü zorlukların üstesinden gelmesini bilmiştir. Türkiye'nin aydınlık günlere kavuşması da tıpkı Ulusal Kurtuluş Savaşı'nda olduğu gibi yine siz kadınların öncülüğünde olacaktır, buna yürekten inanıyor ve hepinizin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutluyorum.” Güzelbahçenin Sultanları ve Güzelbahçe'nin Efeleri ile halk dansları, Smyrna Dans Topluluğu ise modern dans gösterisi sundu. Güzelbahçe Belediyesi Türk Müziği Korosu da kadınlarla ilgili şarkı ve türkü seslendirdi. Oyun havalarını fırsat bilen kadınlar piste çıktı ve gönüllerince eğlendi. Etkinlik, kokteyl ile sona erdi.

 

 

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası