Ege Postası
Geri

Kadınlara Bornova’da belediye desteği

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle düzenlenen etkinliklerde kadınların sorunlarının yansıtılmasına destek oldu.
Kadınlara Bornova’da belediye desteği
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Mart 2013 Cuma 11:14
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- CHP Kadın Kolları İl Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Açık Mikrofon’ etkinliği ile Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlik beraberlik etkinliğine katılan Başkan Sındır, “Kadınların psikolojik ve fiziksel olarak şiddet görmediği emeğinin karşılığını alabildiği bir dünya için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi

 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü nedeniyle Bornova’da kadınların sorunlarının anlatılmasına yönelik etkinlikler düzenlendi. Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın da katılarak destek verdiği, CHP İl Kadın Kolları Başkanlığı’nın düzenlediği ‘Açık Mikrofon’ etkinliği ile Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği Kadın Kolları’nın düzenlediği birlik beraberlik buluşmasında önemli mesajlar verildi.

 CHP İzmir İl Kadın Kolları, Uğur Mumcu Kültür ve Sanat Merkezi’nde ‘CHP’li kadınlar emekçi kadınlarla elele’ sloganıyla ‘Açık mikrofon’ etkinliği düzenledi. Etkinliğe, Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır’ın yanısıra CHP Genel Merkez Kadın Kolları MYK Üyeleri Bedriye Gürkan ve Düriye Taş, CHP İl Başkan Yardımcısı Nazan Çetin, CHP Bornova Kadın Kolları Başkanı Aynur ataş, CHP Bornova İlçe Başkanı Enver Dündar ve CHP Gaziemir İlçe Başkanı Umut Tekin de katıldı.

 

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Avrupa Belediyeler ve Bölgeler Birliği Konseyi’nin “Yerel Yaşamda Kadın-Erkek Eşitliği” sözleşmesine imza atan Türkiye’den ilk ve tek belediye olduklarını belirterek, “Bu sözleşmeye imza atarak kadının psikolojik ve fiziksel olarak baskı ve şiddete maruz kalmadığı bir dünya için adımlarımızı atıyoruz. Kadınlar elele verip haklarını ararsa, bütün sorunlar aşılır” diye konuştu.

 Etkinlikte CHP’li kadın parti yöneticileri ve söz alan kadınlar, 8 Mart’ın bir kutlama değil, mücadele günü olduğunu hatırlatarak, elele verip zorlukların üstesinden geleceklerini söylediler. CHP İzmir İl Kadın Kolları’nın düzenlediği etkinlik kapsamında Büyükpark’ta ‘Canlı Drama Gazetesi’ tiyatro etkinliği de yapıldı.

 Bornova Belediyesi kadınlara yönelik projelerde öncü

Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır, Makedonya Göçmenleri Kültür ve Dayanışma Derneği’nin birlik beraberlik etkinliğinde de kadınlarla bir araya geldi. Bornova Belediye Meclis Üyesi Ercan Kahya’nın başkanlığını yaptığı derneğin kadın kolları tarafından Çamdibi Kapalı Pazaryeri Düğün Salonu’nda düzenlenen etkinlikte, kadınlar güçlerini birleştirdi. Ercan Kayha, yaptığı konuşmada Bornova Belediyesi’nin kadınlara yönelik proje ve aldığı kararlarla öncü olduğunu belirtep Başkan Sındır’a teşekkür etti.

 Bornova Belediye Başkanı Prof. Dr. Kamil Okyay Sındır ise “Emekçi kadınlarımızın evinin dışına çıkıp, sosyal kültürel etkinliklere katılması için belediye olarak üzerimize düşen herşeyi yapıyoruz. Bundan sonra da yapmaya devam edeceğiz” dedi.

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası