Ege Postası
Geri

Kadın Festivali’ne duygusal açılış

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen 4. Kadın Festivali başladı. Açılış töreninde konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, “Bu memlekette töre cinayetleri ve çocuk yaşta evliliklerin bittiğini göremezsem, gözlerim açık gider” sözleriyle hem duygulandı hem de dinleyenleri duygulandırdı.
Kadın Festivali’ne duygusal açılış
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Mart 2013 Perşembe 15:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmirli kadınlar, Dünya Kadınlar Günü’nü bu yıl da büyük bir coşku ve katılımla kutluyor. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından 5 günlük bir festivale dönüştürülen kutlama etkinlikleri, Kültürpark Atlas Pavyonu’ndaki açılış töreniyle başladı. Kentin her kesiminden yüzlerce kadının katıldığı açılış töreninde bir konuşma yapan İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan, verdiği anlamlı mesajlarla güne damgasını vurdu. Kadınların hala büyük sıkıntılar yaşadığı günümüzde, 8 Mart’ın buruk bir şekilde kutlandığını ifade eden Aydoğan, “Dilerim, ilerleyen yıllarda bu tarihi sadece mutlulukla ve sevinçle kutlarız” diye konuştu. İzmir’in Birleşmiş Milletler tarafından “Kadın Dostu Kent” seçildiğini hatırlatan Başkan Vekili Aydoğan, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak sizlerle birlikte, İzmir’i bu konuda hak ettiği konuma taşıyacağız” dedi.



4. Kadın Festivali kapsamında ilginç olaylar da yaşandı. Açılan stantları gezen ziyaretçilerin bir bölümü kadına yönelik şiddete dikkat çekmek amacıyla sahnelenen tiyatro gösterisini gerçek sanınca heyecan ve korkuya kapıldı.

Türk kadınına övgü


Türk kadınının çok ayrıcalıklı bir konumda olduğunu da vurgulayan Dr. Sırrı Aydoğan, şöyle devam etti: “Dünyada Türk kadınından daha çalışkan, daha özverili, ailesine ve çocuklarına daha sıkı sarılan bir kadın yoktur. Türkiye tarihi boyunca bütün krizleri kadınları sayesinde atlatmıştır. Onlarla ulus olarak ne kadar övünsek azdır.”

İzmir Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Dr. Sırrı Aydoğan’ın konuşmasının son bölümü ise kendisi de dahil olmak üzere salondaki herkesi duygulandırdı. Töre cinayetleri ve çocuk yaşta evliliklere değinen Aydoğan, “Bir kadının öldürülmesi ne demek! Sokakta oynayan bir çocuğun evlendirilmesi ne demek! Bu memlekette töre cinayetleri ve çocuk yaşta evliliklerin bittiğini göremezsem, gözlerim açık gider” dedi. Başkan Vekili Aydoğan’ın sözleri kadınlardan büyük alkış aldı.



“Çağdaş Sultanlar” podyumu renklendirdi

Açılış töreninin sonunda ise modacı Zeynep Acar’ın tasarımlarının yer aldığı “Çağdaş Sultanlar 2013” defilesi sahnelendi. Başkan Vekili Aydoğan ve davetliler törenin ardından sivil toplum örgütleri ile Büyükşehir ve ilçe belediyelerinin ilgili birimlerinin katılımcı olarak yer aldığı ve kadınlara ait el emeği ürünlerin sergilendiği stantların açılışını yaptı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası