Ege Postası
Geri

Güzelbahçe'de budanan ağaç dalları gübre olacak

Güzelbahçe Belediyesi, ilçedeki cadde ve sokakların yanı sıra parklardan, evlerin bahçelerindeki ağaçların budanması sonucunda ortaya çıkan kamyonlar dolusu safrayı gübreye dönüştürerek ekonomiye katkı sağlıyor ve bir taşla adeta iki kuş vuruyor.
Güzelbahçe'de budanan ağaç dalları gübre olacak
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Mart 2013 Perşembe 10:35
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Güzelbahçe Belediyesi, özellikle ilkbahar ve yaz aylarında her gün ortalama on kamyon dolusu safra toplamaktan kurtuldu. Belediye Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesine dal ve yaprak öğütme makinası satın alındı. Artık ilçedeki bağ, bahçe ve parklarda yapılan budama işleminden sonra sokağa atılan safralar kamyonlarla çöp depolama alanlarına götürülmeyecek, yerinde öğütme makinasıyla öğütüldükten sonra biriken atıklar gübre olarak park ve bahçelerde kullanılacak.
Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Güzelbahçe'deki özellikle bahçeli ev sahiplerinin yaptığı budama işlemi sonrası sokağa atılan dallar ve otlar yeni aldığımız öğütme makinası ile öğüttükten sonra kamyonla bir yerde depolayacağız. Daha sonra gübre olarak park ve bahçelerde kullanacağız. Bu sayede belediye olarak ekonomik anlamda önemli bir tasarruf yapmış olacağız. Çünkü hemen her gün ortalama 10 kamyon safra topluyorduk ve bunları taşımak oldukça maliyetli ve külfetli oluyordu” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası