Ege Postası
Geri

Kocaoğlu, Topbaş ve Gökçek, Danıştay’da “dönüşümü” anlattı

Danıştay ile Avrupa Konseyi’nin birlikte düzenlediği “Kentsel Dönüşüm ve Çevre Hukuku” konferansı, üç büyük kentin belediye başkanını bir araya getirdi. Yüksek yargı mensuplarının büyük ilgi gösterdiği konferansta konuşan Aziz Kocaoğlu, “İzmir’de yerinde ve adil bir dönüşüm için çalışıyoruz” dedi.
Kocaoğlu, Topbaş ve Gökçek, Danıştay’da “dönüşümü” anlattı
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Mart 2013 Perşembe 15:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Danıştay Başkanlığı’nda Ankara’da düzenlenen konferansta, İzmir’deki kentsel dönüşüm çalışmalarını ve yerel yönetim olarak önceliklerini anlattı. “Yüksek Yargı Kurumlarının Avrupa Standartları Bakımından Rollerinin Güçlendirilmesi Ortak Projesi” çerçevesinde, Danıştay ile Avrupa Konseyi’nin birlikte düzenlediği Kentsel Dönüşüm ve Çevre Hukuku Konferansı’na, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı’nın yanı sıra İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de katılarak kentlerindeki dönüşüm çalışmalarını aktardı.
Danıştay Başkanı Hüseyin Karakullukçu ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar’ın açılış konuşmalarını gerçekleştirdiği konferans, özellikle yüksek yargı üyeleri tarafından da ilgiyle izlendi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek’in ardından kürsüye gelen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, yürüttükleri çalışmalarda özellikle “yerinde dönüşüm” ve “adalet” kavramları üzerinde durduklarını söyledi. Dönüşüm çalışmalarıyla birlikte “rant” kelimesinin çok konuşulur hale geldiğine dikkat çeken Başkan Kocaoğlu, “Kentlerin rant yaratması kadar doğal bir şey yok. Önemli olan, bu rantın adil bir şekilde paylaşılmasıdır” diye konuştu. Kentsel dönüşümdeki adaletin Bakanlık ve yerel yönetimler tarafından sağlanması gerektiğini söyleyen İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı, “Müteahhitle vatandaş karşı karşıya geldiğinde düzenleyici bir otorite olmazsa, bu işin içinden çıkamayız” dedi. 450 hektarlık alan üzerinde çalıştıklarını hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle devam etti:
“İzmir’de dönüşmesi gereken 200 bin adet sağlıksız konut var. Bunları dönüştürürken, ilçe belediyeleri ile koordineli çalışacağız. Yoğunluğu ‘yaşanılası’ bir dengede tutmamız ve kentleri tasarlamamız gerekiyor. Bunu yaparken de katılımcılığı çok önemsiyoruz.”


YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası