Ege Postası
Geri

Tatı, 10 bin imza ile Ankara’ya gidecek

Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, özel bir kuruma SGK tarafından kiralanan De Jongh Köşkü için açılan imza kampanyasına halkın desteğini istedi. Tatı, imza sayısının 10 bine ulaşmasıyla birlikte Ankara’ya gideceğini ve malikhaneyi Buca Halkı yararına verilmesini isteyeceğini kaydetti.
Tatı, 10 bin imza ile Ankara’ya gidecek
Haberler / Yerel Yönetimler
7 Mart 2013 Perşembe 11:26
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - Buca Kent Konseyi’nin Şirinyer Tansaş önündeki imza kampanyasına yurttaşların yoğun ilgisi vardı. Kent Konseyi’nde hazırlanan broşürler halka dağıtılırken, diğer yandan imza istendi. Buca Kent konseyi Başkanı Rezzan Gedik ve yöneticilerin katıldığı kampanyaya destek veren Belediye Başkanı Ercan Tatı, yurttaşlara seslendi, “Burada buluşmamızın sebebi; yıllar önce yapılan De Jhong Malikanesi ve bizim çocukluğumuzun, İzmir’in meşhur sanatoryumu daha sonra da Hemşire Yüksek Okulu olarak kullanılan alan ve binalar. Bu tarihi köşkümüz tam 45 bin metrekare. Burası sadece Buca’nın değil İzmir’in değil Türkiye’nin önemli bir kayıtlı eseridir. Bunun şu anda özel şirketlere verilmesi sorunudur” dedi.

Başkan Tatı, özel şirketlere kapılarının tamamen kapalı olmadığını da anımsattı ve şöyle devam etti:
“Ancak böyle tarihi bir binanın bizlerin talebine yani Buca Belediyesi’nin talebine rağmen özel firmaya verilmesini doğru olmadığını anlatmaya çalışıyoruz. Ve burada bir tarih var. Şu yan tarafta göreceksiniz, kesilen ağaçlar var, katledilen ağaçlar var. Daha önce buranın tarihinde, yanlış hatırlamıyorsam 2005 yılında, satışa çıkmıştı. O zaman ki mücadelemizle bu satışı durdurmuştuk. Buca’nın malı Buca’da kalsın diye.”



Buca Belediye Başkanı Ercan Tatı, Buca’nın değerlerini koruma konusunda sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte hareket edeceğini de ifade etti. Tatı, 45 bin metrekarelik alandaki malikhanenin kira bedeli konusunda da büyük tereddütler olduğunu kaydederken, sözlerini şöyle tamamladı:

“Benim daha önceki talebimde burayı Buca Belediyesi’nin sosyal yaşantıyı ileriye taşımak, engelli merkezi yaşlı bakım evi ilçe kütüphanesi gibi sosyal alanlara ilerletmek adına olmuştu. Ama bu reddedildi. Burada kesinlikle peşkeş çekildi vesaire ibaresini ben kullanmıyorum. Sizler imzalarınızdan sonra yetkililer uygun görürse bunun fiyatına bakarlar ama ben fiyatta size şöyle bir karşılaştırma yapmak istiyorum. 138 sokağımız var. Buca Öğretmen Evleri sokağını bilmeyen yoktur. Buca Öğretmen Evleri ile söz konusu köşk arası kuş bakışı 45 metredir. Buca öğretmen evlerinde 110 metrekare bir evin şu anda kafeterya olarak kullanılıyor kirası 15 bin liradır. 45 bin metrekare alan 45 bin liradır. Ben şuan da yetkililere söylüyorum. Ben 145 bin liraya orayı kiralamaya hazırım. Hiç bir şey yapmama gerek yok. Sadece ışıklandırıp sizlerin hizmetine sunarak o parayı çıkartırım. Burada bu dengesizliği bir kez daha düşünmenizi istiyorum.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası