Ege Postası
Geri

Güzelbahçeliler, Üç Fidan'ı unutmadı

CHP Güzelbahçe İlçe Gençlik Kolları, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 41. ölüm yıldönümü nedeniyle anma ve anlama gecesi düzenledi.
Güzelbahçeliler, Üç Fidan'ı unutmadı
Haberler / İzmir
7 Mayıs 2013 Salı 09:21
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - CHP Güzelbahçe İlçe Gençlik Kolları, Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın 41. ölüm yıldönümü nedeniyle anma ve anlama gecesi düzenledi.
Güzelbahçe Belediyesi Amfi Tiyatrosu'nda gerçekleştirilen anma etkinliğine Belediye Başkanı Mustafa İnce, CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan, Alevi Bektaşi Federasyonu Genel Başkanı Selahattin Özel, CHP İl Yöneticisi Fulya Türkelli, Belediye Meclis Üyesi Alpay Kandemir ve çok sayıda vatandaş katıldı.
CHP ilçe örgütü üyesi 30 genç ile Devrim Seyrek'in yazıp oynadığı üç fidanın darağacına giden sürecini anlatan dramatize oyun, Deniz Gezmiş'in kendi sesinden savunması ve şiirlerin okunduğu gecede bir konuşma yapan Güzelbahçe Belediye Başkanı Mustafa İnce, “Mustafa Kemal'in devrim ve ilkeleri ışığında, laik Türkiye Cumhuriyeti'nin bölünmez bütünlüğü ile tam bağımsızlık için mücadele eden üç gencin anısı yaşadığımız süreçte mücadelemize örnek olsun” dedi.
CHP İlçe Başkanı Ednan Arslan ise yaptığı konuşmada Atatürk'ün Gençliğe Hitabesi ile Bursa Nutku'nu gençliğin hiç aklından çıkarmaması gerektiğine dikkat çekerek şunları söyledi:
“Dün Denizlerin dediği gibi bu gün biz de 'yaşasın tam bağımsız Türkiye' diyoruz. Onlar korkmadı, ölüme gittiler, biz de korkmuyoruz, gelsinler öldürsünler. Mustafa Kemal ve Cumhuriyet sevdasından bizi kimse alıkoyamaz. Eşkıya ne dünyaya, ne de Türkiye'ye hükümran olacak. Devrimciler, yurtseverler, demokratlar, Atatürkçüler olduğu sürece bu ülkeyi kimse karanlığa sürükleyemeyecek, kimse bölüp parçalayamayacak.”
Gecenin sonunda izleyenler, gençleri gül yağmuruna tuttu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası