Ege Postası
Geri

Güzelbey, Karadağ’a Gaziantep’te fahri konsolosluk açılmasını önerdi

Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç’i makamında ziyaret etti. Güzelbey, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç’e, Gaziantep’te fahri konsolosluk açılması önerisinde bulundu....
Güzelbey, Karadağ’a Gaziantep’te fahri konsolosluk açılmasını önerdi
Haberler / Dünya
30 Mayıs 2013 Perşembe 13:33
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç’i makamında ziyaret etti. Güzelbey, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç’e, Gaziantep’te fahri konsolosluk açılması önerisinde bulundu.

Büyükşehir Belediyesi’nin kardeş şehri olan Karadağ’ın Çetinje kentinde düzenlenen programa katılmak üzere kente giden Başkan Güzelbey, Karadağ Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç’i başkent Podgorica da makamında ziyaret ederek, Gaziantep ve Çetinje kentleri arasındaki ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde görüş alış verişinde bulundu.

Görüşme sırasında Türkiye’nin önemli sanayi kentlerinden biri olan Gaziantep ile Çetinje kentleri arasında ekonomik işbirliklerinin geliştirilmesi yönündeki girişimleri memnuniyetle karşıladığını belirten Cumhurbaşkanı Vuyanoviç, Başkan Güzelbey’in dikkat çektiği Çetinje ve Gaziantep ekonomik işbirliklerinin başka yatırımcılar ve yatırım projeleri açısından fayda sağlayacağına ifade etti. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ile de görüşmelerde bulunduğunu hatırlatan Karadağ Cumhurbaşkanı Vuyanoviç, Türkiye’nin Karadağ’ın bağımsızlığını desteklediğini dile getirdi.

Gaziantep’in Türkiye’nin ekonomik potansiyelini, sermayesini ve yatırım kapasitesini ifade eden kentlerin başında geldiğini vurgulayan Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bu işbirliklerini geniş düzeyde koordine edebilmek için Gaziantep’te bir Karadağ Fahri Konsolosluğu açılması önerisinde bulundu. Güzelbey, Gaziantep’te fahri konsolosluk için bir ofis açılması, binanın önünde de her iki ülkenin bayraklarının yer alması önerisinde bulundu.

Gaziantep’in halı sektöründe haklı bir unvana sahip olduğunu belirten Sırbistan Cumhurbaşkanı Filip Vuyanoviç’e Gaziantep’e özgü el dokuması bir kilim ile Gaziantep’e özgü el yapımı bakır kahve fincanı hediye etti. ‘Bir kahvenin kırk yıl hatırı var’ atasözünü dile getiren Güzelbey, dostluklarının uzun zaman sürmesini diledi.

Karadağ Cumhurbaşkanlığı’nda yaklaşık 30 dakika süren görüşmede Güzelbey ve Karadağ’ın Çetinje Belediye Başkanı Aleksandar Bogdanovic yer aldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası