Ege Postası
Geri

HDP İzmir'den kıname ve sükunet mesajı

Halkların Demokratik Partisi (HDP) İzmir İl Örgütü, son günlerde partilerine yönelik yapılan saldırıları kınayarak, saldırılardan AK Parti hükümetini sorumlu tuttu. Açıklamada, "Saldırıların sorumlusunun AKP hükümeti olduğu gün gibi ortadır. Çünkü seçimlerde biz yüzde 10 barajını geçip parlamentoya girdiğimiz AKP iktidarı gidecektir. Dolayısıyla bizi sokağa çıkmaya zorlamaktadır. Bütün bu saldırılara ve can kaybına rağmen sükunetimizi korumaya devam edeceğiz" ifadeleri kullanıldı. Partilerine yönelik saldırıları kınadılar
HDP İzmir'den kıname ve sükunet mesajı
Haberler / Seçim
5 Haziran 2015 Cuma 12:44
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
EDA EBRU NANECİ / HABER SERVİSİ - HDP İzmir İl Örgütü, il binası önünde toplanarak HDP'nin Erzurum mitingine yapılan saldırı, Bingöl'de HDP seçim aracının kurşunlanması ve sürücünün öldürülmesiyle ilgili basın açıklaması gerçekleştirdi. Basın açıklamasını HDP İzmir İl Örgütü adına İl Eş Başkanı Dilek Aykan yaptı. 

TÜRKİYE'NİN KADER ARİFESİ 
Türkiye'nin kader seçimi denilecek bir kader arifesinde olduğu belirtilerek, "12 yıldır halkı kandırarak barış umutlarını seçim hesaplarına heba etmiştir. Gezi direnişi ile başlayan Kobane direnişi ile devam eden halklarımızın eşitlik ve özgürlük arayışı hükümeti ve Tayyip Erdoğan'ınn korkulu rüyası haline gelmiştir. Seçimlerde baraja rağmen parti olarak katılma kararımızdan sonra hükümet HDP'yi hedef tahtasına oturtup her türden saldırı ve provakasyonu örgütleyerek kaçınılmaz sonunu engellemeye çalışmaktadır. Ancak korkunun ecele faydası yoktur" açıklamasında bulunuldu. 



"YILDIRAMAYACAKSINIZ"
Bugüne kadar 100'ü aşan saldırıya uğradıklarını ifade eden Aykan, "Seçim kampanyamızın başlamasıyla birlikte 2 Ocak 2015 tarihinden bugüne kadar 100'ü aşan sayıda saldırıya uğradık. Bunların kimi seçim bürolarımıza ve ilçe binalarımıza kimi de doğrudan seçim çalışmalarında bulunan partili arkadaşlarımıza canına kasteden saldırı. Daha iki gün önce Bingöl'de seçim aracımızı kullanan Memdullah Öge kaçırılmış ve işkence edilerek öldürülmüştür. Dün ise Erzurum'da devletin gözetiminde ve adeta polis korumasında mitingimize saldırılmış, onlarca arkadaşımız yaralanmıştır. Aynı saldırılarda mitinge gelenleri taşıyan aracın sürücüsü Aydın Taşkesen linç edilmek istenerek aracın içerisinde iken araç ateşe verilmiştir. Yoğun bakımda bulunan Taşkesen'in kafasının 8 yerinde kırık, kafa ve el kısımlarında 2. dereceden yanık olduğu tespit edildi" diye konuştu. 

UĞUR: KORKUNUN ECELE FAYDASI YOK 
HDP İzmir İl Başkanı Cavit Uğur ise provakasyonlara gelmeyeceklerinin altını çizerek, sukunet ve sağduyu çağrısında bulundu. Uğur, "Saldırıların sorumlusunun AKP hükümeti olduğu gün gibi ortadır. Çünkü seçimlerde biz yüzde 10 barajını geçip parlomentoya girdiğimiz AKP iktidarı gidecektir. Dolayısıyla bizi sokağa çıkmaya zorlamaktadır. Bütün bu saldırılara ve can kaybına rağmen sukunetimizi korumaya devam edeceğiz. Provakasyona gelmeyeceğiz ve çalışmalarımıza ısrarla ve sukunetle devam edeceğiz. AKP hükümeti mecliste olmamızdan korkuyor. Korkunun ecele faydası yok" şeklinde konuştu. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası