Ege Postası
Geri

Hacker'lar 657'li oluyor

Devletin siber güvenliği için ''Hacker'' alınacak. 657'li olacak Hacker'lar MİT ve TSK dahil önemli birimlerde görev yapacak.
Hacker'lar 657'li oluyor
Haberler / Genel
7 Mart 2014 Cuma 10:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ANKARA - Devlet siber güvenlik için kadrolu hacker alacak. 657 sayılı devlet memurları kanununa tabi ve sözleşmeli olarak çalışacak hackerlar, TSK ve MİT de dahil olmak üzere devlet birimlerinde siber güvenlik konusundaki açıkları gidererek, önlem alınmasını sağlayacak.

Devlette hacker çalıştırılması projesi Bilim Sanayi ve Teknoloji eski Bakanı Nihat Ergün döneminde başlatıldı. Dünyadaki yazılım şirketleri ile kamu ve özel sektör kuruluşlarının, sanal sızmalara karşı sistemlerini korumak için hacker kullanmalarını dikkate alan Bakanlık, bu projeyi geliştirdi. Yeni Bakan Fikri Işık da, projeyi benimsedi.

Işık, hackerların Türk Standardları Enstitüsü tarafından eğitim ve kapasite kontrolüne tabi tutulacağını açıkladı. 200 hacker, Mayıs ayında göreve başlayacak. Devlette görev alacak hackerlar ''Beyaz Hacker'' olarak niteleniyor. Güvenlik soruşturmasından geçirilecek olan hackerlar, uzman seviyesinde istihdam edilecek.

ABD ve Avrupa'da hackerların saldırıları ile başa çıkamayan kamu ve özel sektör kuruluşları da bu yönteme başvurmuştu. Nisan 2012'de de, TBMM Bilişim ve İnternet Komisyonu, bir hacker ile temas kurmuş, ''Code Flu" rumuzlu hacker, savunma ve bankacılık sektörlerindeki güvenlik sistemlerinin zayıf olduğunu, İran'ın nükleer programlarına bile, internete bağlı olmadığı halde sızılabildiğini açıklamıştı. 
 
 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası