Ege Postası
Geri

Hague: Muhalif güçler Suriye halkının tek meşru temsilcileridir

İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'ın, Suriye Milli KoalisyonuıBaşkanı Ahmed el Cerba ile görüştüğü bildirildi. Bakan Hague, İngiltere’nin muhalif güçlere desteğini yineleyerek, Suriye’deki katliamları sonlandırmak için siyasi...
Hague: Muhalif güçler Suriye halkının tek meşru temsilcileridir
Haberler / Dünya
6 Eylül 2013 Cuma 17:22
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İngiltere Dışişleri Bakanı William Hague'ın, Suriye Milli KoalisyonuıBaşkanı Ahmed el Cerba ile görüştüğü bildirildi. Bakan Hague, İngiltere’nin muhalif güçlere desteğini yineleyerek, Suriye’deki katliamları sonlandırmak için siyasi bir çözümü üstlenmeye devam edeceklerini belirtti.

William Hague, Cerba'ya İngiltere’nin desteğinden hiç kuşkuları olmamasını gerektiğini belirterek, “Muhalif güçler Suriye halkının tek meşru temsilcileridir. Onlar krizin siyasi çözümü için ve Suriye’nin istikrarı ve demokratik geleceği için mümkün olan en iyi umuttur." diye konuştu.

Bakan Hague, İngiltere’nin insanı yardımları sağlamak için uluslararası çabalara öncülük etmeye devam edeceğini belirterek, “Suriye’den 2 milyon mülteci ülkeyi terk etti ve 4 milyonu da evlerinden oldular. Bu korkunç acıyı azaltmak ve siyasi ile pratik bir destek sunmak için ılımlı muhalefetle beraber yakından çalışıyoruz.” dedi.

Hague, İngiltere’nin Suriye’deki kriz konusunda siyasi çözüm önceliğinin devam ettiğini vurgulayarak, "Suriye’de kalıcı bir barışın sağlaması için Suriye halkının ihtiyaçları ve endişelerini temsil eden bir hükümetin olması gerekiyor.” diye konuştu. William Hague ayrıca bunun gerçekleşmesi için İngiltere ve uluslararası ortaklarının Suriye Milli Koalisyonu ile yakından çalıştıklarını sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası