Ege Postası
Geri

Hakkari Belediyesi bayram öncesi denetimlerini sıklaştırdı

Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bayram öncesi et ürünlerinin satıldığı iş yerlerinde yapılan denetimlerin ardından pastane ve diğer unlu mamullerin üretildiği imalathanelerde de denetimlerde bulundu.Belediye Başkanlığı...
Hakkari Belediyesi bayram öncesi denetimlerini sıklaştırdı
Haberler / Genel
2 Ağustos 2013 Cuma 11:00
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hakkari Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü bayram öncesi et ürünlerinin satıldığı iş yerlerinde yapılan denetimlerin ardından pastane ve diğer unlu mamullerin üretildiği imalathanelerde de denetimlerde bulundu.

Belediye Başkanlığı Veteriner İşleri Müdürü Emrullah Kanar, Belediye Veteriner Hekimi Faysal Cindioğlu ve zabıta elemanlarınca il merkezinde faaliyet gösteren pastane ve pastane imalathanelerinde denetimlerde bulundu.
Bayram öncesi sıklaştırılan denetimlere ilişkin açıklamada bulunan Belediye Veteriner Hekimi Faysal Cindioğlu, "Bundan önce il merkezinde faaliyet gösteren kasap ve diğer et ürünlerinin satıldığı iş yerlerinde denetimlerimiz oldu. Son olarak Veteriner İşleri Müdürümüz ve zabıta birimiyle birlikte il merkezinde faaliyet gösteren pastane ve imalathanelerinde denetimlerde bulunduk. Denetimlerimiz esnasında özellikle imalathanelerde hijyen kurallarının olup olmadığı, üretilen gıdalarda katkı maddesinin kullanılıp kullanılmadığı, söz konusu imalathanelerde çalışan personelin portör muayene kartlarının olup olmadığı, personel ile imalathanelerin sanitasyon kurallarına uyulup uyulmadığı tarafımızca denetlendi." dedi.

Yaptıkları denetimler esnasında eksikleri bulunan işletmelere cezai işlemler uygulandığını aktaran Cindioğlu, söz konusu eksiklikleri gidermeleri için 15 günlük süre verdiklerini kaydetti. Birçok imalathanelerde özellikle çalışan personelin kılık kıyafet düzenine uymadığı ve hijyen kurallarının hiç uygulanmadığını tespit ettiklerini ifade eden Cindioğlu, "Bunun yanında sevindirici bazı durumlarla da karşılaştık. Örneğin bir pastane imalathanesi bizin imalathaneye galoşsuz girmemize izin vermedi, galoş giydikten sonra içerde denetim yapabildik. Bu tür denetimlerimiz devam edeceğinden esnaflarımızın eksikliklerini gidermeleri gerekmektedir. Aksi takdirde kurallara uymayan iş yerleri hakkında gerekli tüm yasal işlemler uygulanacaktır." uyarısında bulundu.

Denetimlerin amacının öncelikle halkın sağlığını korumak olduğunu vurgulayan Cindioğlu, "Halkımızın sağlığı söz konusu olduğundan bu konuda kesinlikle taviz veremeyeceğimizin bilinmesini istiyoruz." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası