Ege Postası
Geri

Halil Solak'tan çarpıcı değerlendirmeler; CHP'nin başlattığı ışık açma-kapama yeterince ses getirmedi

Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35'de yayınlanan Haftanın Notları programında gündemdeki önemli konuları yorumladı. Solak, TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya'nın ‘enflasyonun yüzde 75 ile 45 olması arasında fark yok' açıklamasına tepki gösterirken, Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde öğrenci yurtları fiyatlarına yapılan fahiş zammı eleştirdi. 90 dakika ücretsiz aktarma uygulamasının İzmir'de yeniden hayata geçirilmesinin doğru bir hamle olduğunu aktaran Solak, Soyer'in 100 gün değerlendirmesine de tepki gösterdi. CHP'nin başlattığı saat 21.00'de ışık açma-kapama eyleminin yeterince ses getirmediğini dile getiren gazeteci Solak, SHP'nin yeniden açılmasının ise toplumsal bir karşılığı olmayacağını belirtti.
Halil Solak'tan çarpıcı değerlendirmeler; CHP'nin başlattığı ışık açma-kapama yeterince ses getirmedi
Haberler / Politika
13 Temmuz 2024 Cumartesi 17:09
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Ege Postası Genel Yayın Yönetmeni Halil Solak, TR35'de yayınlanan Haftanın Notları programında gündemi değerlendirdi.

ÇETİNKAYA'NIN OTURUP OTURMAMASI ARASINDA BİR FARK YOK!

TÜİK'in açıkladığı enflasyon verilerine tepki gösteren Gazeteci Halil Solak, "Sağlıklı veriler değil. İzmir'de kiralar 20 bin bandında. TÜİK yıllardır şeffaf olmamakla suçlanıyor. TÜİK Başkanı Erhan Çetinkaya ‘enflasyonun yüzde 75 ile 45 olması arasında fark yok diyor’ ya, benim nazarımda da Çetinkaya'nın o koltukta oturup oturmaması arasında bir fark yok. Oturmasa da TÜİK yine birilerinin istediği gibi hesap yapıp, birilerinin istediği gibi sonuçları çıkaran bir kurum olacak. Türkiye'de yüzde 75 enflasyon olması mümkün mü? ENAG 2 katı açıklıyor" dedi.

ÖĞRENCİLERE SIĞINMACILAR KADAR DEĞER VERMİYORLAR!

Ege Üniversitesi Öğrenci Köyü’nde öğrenci yurtları fiyatlarına yapılan zammı eleştiren Gazeteci Solak, " Yüzde 300'den fazla zam yapılıyor. Bu ailelere yüzde 300 oranında zam mı yapılıyor? Asgari ücrete ara zam vermediler. Emeklilere ne yapacakları muallakta... Ne yapacak bu çocuklar gidip çalışacak mı okuyacak mı? Ya aileler kendilerini mi geçindirecekler yoksa çocuklarını mı okutacaklar? Ne yapacaklar? Yüzde 300 zam kabul edilir değil. Bir de odalarda klima yok, çamaşır yıkama ücretli. Bu yapılan zam oranı öğrenciye zulümdür. Bu çocukların sığınmacılar kadar değeri yok. Onlara yapılan yardımların hiçbiri bu çocuklara yapılmıyor. Normalde öğrencilerin barınma ihtiyacı sosyal devlet tarafından karşılanması gerekiyor" ifadelerine yer verdi

İZMİRLİLERİN ELİNDEN ALINAN 90 DAKİKA İADE EDİLDİ!

90 dakika ücretsiz aktarma uygulamasının İzmir'de yeniden hayata geçirilmesinin doğru bir hamle olduğunu aktaran Solak, "İzmir'in 90 dakika gibi çözüm bekleyen birçok sorunu var. 3-4 yıl önce 90 dakika Tunç Soyer tarafından kaldırıldı. 31 Mart yerel seçimlerinde siyasi parti adaylarının da seçim vaadi olmuştu. 90 dakika İzmirlilerin elinden alındı. Şimdi iade edildi. İzmirliler açısından güzel bir gelişme. Her aday kendi tarafından bakıp, 'benim seçim vaadimdi' diyor. İzmirliler ise, 'biz 90 dakikamızı alalım da hanginizin vaadi olursa olsun' diyor. Ben iki tarafı da tebrik ediyorum" dedi.

90 DAKİKAYI NEDEN KALDIRDIN?

Önceki Dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 100 gün değerlendirmesi' isimli yazısına tepki gösteren Solak, "Koltuktan inip 100 gün sonra eleştiri yapması doğru değil. Kocaoğlu 2-3 yıl beklemişti. Alelacele bir açıklama olmuş. Başkan Tugay’ın daha koltuğa oturalı 3 ay oldu. Bir şeylerin oturması zaman alır. Nostaljik Tramvay bence görüntü kirliliğiydi. Bisiklet yollarının da tamamı kapatılmadı. Kentin işlek caddelerinden birini bölerek bisiklet yolu yaparsanız vatandaş tepki gösterir. Halk konut projesi zaten baştan sıkıntılıydı. Kooperatif şirketleri kapatıldı. Ne olduğu belirsiz. O konuda da ortaya atılan iddialar var. Kentsel dönüşümle ilgili 5 yılda atılan adımları gördük. Örnekköy'de yapılan ortada. Gaziemir'de temel atıldı ve öyle kaldı. İçi dolu olmayan eleştiriler... O zaman neden gelir gelmez 90 dakikayı kaldırdın? Eleştiri getirirken dönüp kendi yaptıklarınıza bakmanız lazım. " ifadelerine yer verdi.

AÇ-KAPA SES GETİRMEDİ

CHP'nin saat 21.00'de ışık açma-kapama eylemini değerlendiren Halil Solak, "Şimdi bu ışık kapatma açma eylemi 90’lardan kalma eylem 30 yılda çok şey değişti. Öğleden sonra sayın Özgür Özel partisinin grup toplantısında söyledi. Akşam uygulamaya geçildi. Tam olarak duyurulmadı. Eylem zamansız oldu. İnsanların daha haberi bile olmadı. Yaz günü hava geç karardığı için istenilen verim alınamadı. Beklenen ilgi olmadı. İlk gün yoğun bir katılım olmadı. Örgütlerin mesaj attığı partililer biliyordu. İkinci gün Aslanoğlu açıklama yayınladı ve İzmirlileri davet etti. Üçüncü gün ise sokağa indiler. CHP örgütlü bir parti. Siz üyeleri daha aktif kullanabilirsiniz. Örnek pazarda tencere-tavalı, düdüklü eylem yapılabilirdi." dedi.

BİR BARDAK SUDA FIRTINA KOPARTILMIŞTI!

İzmir'in 'İklim ve Afetlere dayanıklı şehirler projesi' kapsamında 330 milyon 500 bin avro  bütçe ile pilot ile seçilmesini değerlendiren Solak, "İzmirliler açısından sevindirici bir gelişme. İzmir depreminden sonra orta hasarlı 5 bin 800 yapı için önceki dönem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Dünya Bankası ile anlaşma yaptığını ve onay beklediğini iddia etmişti. AK Parti'ye ziyarete gittiğinde ise 'mutabakat var, sözleşme imzalanmadı' demişti. İmzalanmayan sözleşme zaten Cumhurbaşkanı'na gitmez. O zaman bir bardak suda fırtına kopartılmıştı. Bu sefer umarım İzmirliler açısından böyle bir süreç olmaz. 0,69 faiz ile 180 ay, 2,5 milyon üst sınır dönüşüm için yeterli olacaktır. Umarım bu da lafta kalmaz" diye konuştu.

İSTİŞARE KÜLTÜRÜ VURGUSU

AK Parti İzmir İl Başkanı Bilal Saygılı'nın iade-i ziyaretini değerlendiren Solak, "İzmir'de istişare kültürü çözüm bekleyen sorunların çözümü için önemli. Neden çünkü merkezi iktidar başka parti yerel iktidar başka. 90 dakika bu görüşmelerden sonra UKOME'den geçti. İzmir'in sorunları bakanlık nezdinde çözülecek ve krizler bitecek. Bu istişare kültürünün devam edeceğini düşünüyorum. Hem Saygılı hem Tugay ılımlı siyasetçiler. Hizmet düsturu ile hareket ettikleri için İzmir'in sorunlarının kısa-orta ve uzun vadede çözüleceğini düşünüyorum" dedi.

KADIN KOLLARINA MÜDAHALE

CHP İzmir Kadın Kolları kongresini değerlendiren Solak, "Kıran kırana bir yarıştı. Ancak 15 delege oy kullanmamış. Aradaki fark sadece 8 oy. 15 delege oy kullansaydı dengeler değişebilirmiş aslında. Eski il başkanı da 2 gün önce çekilip kaybeden adaya destek vermişti. CHP'de kongrelere müdahale oluyor. Bırakın kongreleri mahalle delege seçimlerine bile müdahale ediliyor. Bu kongrede de tanıdık isimler seçime müdahale edip rüzgarı tersine çevirdiler" dedi.

SHP’NİN TOPLUMSAL BİR KARŞILIĞI OLMAZ

SHP'nin yeniden açılmasını değerlendiren Solak, "5 ay önceden kurulma çalışmaları başlamış. SHP kafanıza göre açacağınız bir parti değil. Burada gizli kapaklı durumlar var. 5 ay boyunca kamuoyuna hiç açılacağına dair bilgi sızmadı. 28 Haziran’da bir anda kuruluyor ve kimsenin haberi yok. Burada doğal olarak gözler Kılıçdaroğlu'na çevrildi. Ancak çevresi tarafından iddiaları reddettiler. 13 yıl Genel Başkanlık yapan bir isim kalkıp SHP gibi bir partinin yeniden kurulmasında pay sahibi olacağını düşünmüyorum. Bugün CHP’de kiminle konuşsam kurucular kurulunda tanıdıkları isim yok. Peki gelelim 'Alternatif parti' mi olur mu? Bu kadro ile zor. Partiden yapılan açıklamada ‘Hiçbir siyasi partiyi bölmek, desteklemek ya da kaybettirmek gibi bir gayemiz yoktur’ deniliyor.Toplumsal bir karşılığı olmaz. Örnek en revaçta olduğu dönemde bile yüzde 1 ancak alabilen Muharrem İnce’nin Memleket Partisi küçülmeye gitti. Genel Merkez kapısına kilit vurdu." ifadelerini kullandı. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası