Ege Postası
Geri

Hastane yönetimi hastaların kahvesini içip isteklerini alıyor

Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, yatarak tedavi görmüş ve taburcu olmuş hastaları evlerinde ziyaret etme uygulaması başlattı. Ziyaret sırasında hastalardan memnuniyet dereceleri, istek ve şikayetleri dinleniyor. Genel sekreterliğe...
Hastane yönetimi hastaların kahvesini içip isteklerini alıyor
Haberler / Güncel
18 Eylül 2013 Çarşamba 13:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Kamu Hastaneler Birliği Genel Sekreterliği, yatarak tedavi görmüş ve taburcu olmuş hastaları evlerinde ziyaret etme uygulaması başlattı. Ziyaret sırasında hastalardan memnuniyet dereceleri, istek ve şikayetleri dinleniyor. Genel sekreterliğe bağlı kurumların yönetim kadroları her hafta en az bir hasta olmak üzere ziyaretlerini gerçekleştiriyor.

Kamu Hastaneler Birliği Afyonkarahisar Genel Sekreteri Dr. Ayhan Erenoğlu, hastanelerin veri tabanından rastgele seçilen hastaların hastanede kaldıkları süre içerisinde, gerek hasta bakım hizmetleri gerek otelcilik hizmetleri gerekse de teşhis ve tedavi yönünden kurumu değerlendirmelerini istediklerini söyledi. Erenoğlu, "Hastalar ilk kez karşılaştıkları bu uygulamadan dolayı önce şaşırıyor, ardından mutlu oluyorlar. Evlerinde ziyaret edilen hastalar, bu uygulamayı son derece olumlu gördüklerini belirtiyor. Bu ziyaretlerin sonunda sağlık çalışanlarına sempati ve güvenin arttığı, evlerinde bir fincan kahve ile ağırladıkları hastane yöneticilerinin samimiyetlerinden dolayı mutlu olduklarını ifade ediyorlar.” dedi.

“YANLIŞLARIMIZI GÖRME ADINA ÖNEMLİ”

Evde yapılan ziyaretlerin devam edeceğini ve olumlu sonuçları olduğunu ifade eden Erenoğlu, hastanede sunulan hizmete katkı sağlaması, yönetimlerin gerekli önlemleri alması anlamında özellikle ilk ağızdan yapılan öneri, eleştiri ve memnuniyetlerin oldukça önemli olduğunu dile getirdi. Erenoğlu, “Her meslekte olduğu gibi sağlık alanında da zamanla mesleki körlük oluşuyor. Bizlerin görmediği bir aksaklık ya da sistemdeki bir durum hastalarımızın gözüyle bizlere yansıması kendimizi yenilememiz açısından önemli bir gelişmedir. Diğer taraftan, sistemdeki işleyişin bizzat yetkili kişilerden açıklanması da yanlış anlamaların veya yanlış bilgilenmenin önüne geçiyor.” diye konuştu. Hastaların kendileri için çok değerli olduğunu ifade eden Erenoğlu, kaliteli sağlık hizmeti için ne gerekiyorsa yerine getirileceğini sözlerine ekledi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası