Ege Postası
Geri

Hastanede danslı terapi

İzmir Kuzey Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreterliği'ne bağlı Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi acil servis ve yoğun bakım çalışanları, çalışma ortamının stresinden dans ederek uzaklaşıyor.
Hastanede danslı terapi
Haberler / Genel
13 Nisan 2016 Çarşamba 11:46
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir'in en yoğun hastanelerinden biri olan Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde, acil servis ve yoğun bakım ünitesi çalışanlarına yönelik çalışma koşullarından kaynaklanan stresten uzaklaştırmak amacıyla dans terapisi ile stres yönetimi çalışması başlatıldı. Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde görevli hemşire ve aynı zamanda dans ve hareket terapisti olan Yıldız Akış'ın verdiği seanslara katılan çalışanlar, pazartesi ve cuma günleri 10-12 kişilik gruplar halinde ikişer saatlik seanslarda dans ve hareket terapisi ile hastane stresinden uzaklaşarak rahatlıyor. 

Müzik eşliğinde dans eden ve karşılıklı olarak birbirleriyle aynı hareketleri yapan sağlık çalışanları, "şematik terapi" yöntemiyle başlarının üzerinde "tef" çalarak sakinleşip, yerdeki minderler üzerinde yaptıkları çeşitli hareketler ile de vücutlarındaki elektriği atıyor. Dans terapisi ile aynı zamanda yoğun iş ortamından kısa sürede olsa farklı bir amaç için uzaklaşıp bir araya gelen çalışanların birlikte hareket ederek; uyumlarının artması, çalışma ortamının psikolojik açıdan güvenli bir ortam olarak algılanmasına da katkıda bulunuyor.

Dans ve hareket terapisti Yıldız Akış, "Stres ile etkili bir şekilde baş edemediğimizde tükenme riski ile karşı karşıya kalmaktayız. Yaşanan tükenmişlik durumu bireylerin özel yaşamlarını etkilediği gibi iş yaşantısında da stresi yönetmesini zorlaştırıyor. Yapılan hareket terapisi ile zihin-beden ilişkisinin yeniden buluşması stresi yönetmemize yardımcı oluyor. Çalışanların büyük ilgi ile katıldığı terapi, yoğun strese maruz kalan sağlık çalışanlarında olumlu sonuçlar veriyor. Bize bu olanakları sunan hastane yönetimine teşekkür ediyoruz" dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası