Ege Postası
Geri

Hatay’da kamu çalışanlarına 'teröre bağlı travma' eğitimi verildi

Hatay’da bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele “Teröre bağlı travma durumunda psiko-sosyal destek eğitimi” verildi.Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından PDR uzmanları, psikologlar ile Aile...
Hatay’da kamu çalışanlarına 'teröre bağlı travma' eğitimi verildi
Haberler / Güncel
18 Mayıs 2013 Cumartesi 11:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hatay’da bazı kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan personele “Teröre bağlı travma durumunda psiko-sosyal destek eğitimi” verildi.
Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi Eğitim Şube Müdürlüğü tarafından PDR uzmanları, psikologlar ile Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü, İl Sağlık Müdürlüğü ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesindeki ilgili alan uzmanlarına 'Teröre Bağlı Travma Durumunda psiko-sosyal destek eğitimi' verildi.
Programa, sosyal destek eğitimi vermek üzere Mustafa Kemal Üniversitesi Sağlık Uygulama ve Araştırma Hastanesi Psikiyatri Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Arı, Psikolog Yusuf Doğru, Psikolog Lora Alp ve Uzman Psikolog Dilara Billur Çelik katıldı.
Öğretim Üyesi Doç. Dr. Mustafa Arı travmanın en ciddi örneğinin Reyhanlı saldırısında görüldüğünü ifade ederek “Reyhanlı halkına yapacağımız ziyaret onlar için en büyük motivasyon olacaktır.” dedi.
Arı’nın ardından söz alan psikolog Lora Alp sunumunda çocuklarda travma tepkileri ve ergenlerde travma tepkilerini vurgulayarak olaydan çok olayın insan psikolojisi ve yaşantısı üzerindeki etkisini anlattı.
Uzun dönem travma müdahalelerinde sıkça karşılaşılan durumları görsel şemalarla anlatan psikolog Doğru, herkes tarafından bu konuların bilinmesi gerektiğini söyledi.
Konuşmacı olarak katılan Uzman Psikolog Billur Çelik, alanında uygulanacak müdahaleler ve psiko-sosyal destek çalışanının kendini koruması hakkında bilgi verirken katılımcıların sosyal destek eğitimine gösterdikleri ilgiden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası