Ege Postası
Geri

Havuzbaşı Kent Meydanı'nda hafriyat çalışması başladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Havuzbaşı çevresindeki Kent Meydanı hafriyat çalışmalarını başlattı. Kent Meydanı'nın yıl sonunda hizmete açılacağı bildirildi. Havuzbaşı'ndaki tarihi Halk Eğitim Merkezi binası ile 1980'li yıllarda...
Havuzbaşı Kent Meydanı'nda hafriyat çalışması başladı
Haberler / Genel
10 Temmuz 2013 Çarşamba 10:50
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Havuzbaşı çevresindeki Kent Meydanı hafriyat çalışmalarını başlattı. Kent Meydanı'nın yıl sonunda hizmete açılacağı bildirildi.

Havuzbaşı'ndaki tarihi Halk Eğitim Merkezi binası ile 1980'li yıllarda inşa edilen Resim Heykel Galeri binalarının istimlak edilip yıkılmasıyla oluşan alan, Kent Meydanı olarak düzenlenecek. Büyükşehir Belediyesi tarafından ihalesi yapılan ve Ramazan'la birlikte iş makinalarının hafriyat çalışmasını başlattığı alanda Kent Meydanı düzenlemesi 130 iş gününde tamamlanacak. Paşalar Caddesi ile Hastaneler Caddesi arasında yaşanan trafik sıkışıklığını azaltmak amacıyla Kent Meydanı'nın bulunduğu alana alt geçit yapılacak. Proje kapsamında ayrıca Kent Meydanı'nın altına 168 araçlık otopark inşaa edilecek. Proje kapsamında genişleyen ve meydan özelliği kazanan Havuzbaşı`nın çevresi yeniden düzenlenecek. Kent Meydanı proje bedelinin 6 milyon liraya mal olacağı belirtildi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, söz konusu projenin tamamlanmasıyla Erzurum'un görsel zenginliğinin artacağını ifade etti. Erzurum'un en işlek caddelerinden birisi olan Havuzbaşı'nın çevresini açıp, modern ve meydan haline getirmek istediklerini ifade eden Küçükler, "Tarihi şehirlerin meydanları vardır. Erzurum'a da güzel, geniş ve modern bir kent meydanı oluşturuyoruz. Şehrimizin görselliğine katkı sağlayacak Kent Meydanı sonbahar da halkımızın hizmetine açılacak." dedi.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası