Ege Postası
Geri

Hayatın her alanına Aile Dostu Projesi geliyor

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hayatın her alanında, aile ve yaşamla ilgili Aile Dostu Projesi hazırladıklarını açıkladı. Şahin, kültür ve sanat faaliyetinden spor aktivitesine, çeşitli hizmet ve etkinliklerden ailecek faydalanmak...
Hayatın her alanına Aile Dostu Projesi geliyor
Haberler / Güncel
29 Haziran 2013 Cumartesi 16:04
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, hayatın her alanında, aile ve yaşamla ilgili Aile Dostu Projesi hazırladıklarını açıkladı. Şahin, kültür ve sanat faaliyetinden spor aktivitesine, çeşitli hizmet ve etkinliklerden ailecek faydalanmak isteyenlerin, aile paketiyle daha indirimli faydalanacaklarını söyledi.

Bakan Fatma Şahin, Manisa Belediyesi Kültür Merkezi'nde düzenlenen 'Evlilik Öncesi Eğitici Eğitimi'nin sertifika törenine katıldı. Program öncesi gazetecilerin sorularını cevaplayan Şahin, yaklaşık 10 gün önce Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve 9 bakanla birlikte Aile Dostu Projesi'yle ilgili protokol imzaladıklarını bildirdi. Küreselleşme, kentleşme ve göç gibi sorunlara rağmen ailenin etkileşim alanının çok yüksek olduğunu belirten Şahin, ailenin kurum olarak güçlü tutulması gerektiğini, parçalanmış ailelerden kaynaklı sorunların gün geçtikçe arttığını kaydetti. Aileyi, medeniyet projesi olarak yeni bir dille anlatmak durumunda olduklarını aktaran Şahin, "Özellikle kentleşmede, aileler çekirdek aileye dönüyor, ama toprakla bağını hiç kesmiyor, büyük ailenin iletişim kanalları güçlü şekilde devam ediyor. Biz diyoruz ki bu devam eden fakat gözükmeyen çatıyı, daha gözükür hale getirmeliyiz. Nasıl yapacağı? Hayatın her alanında, aile ve yaşamla ilgili aile dostu paketi hazırladık." dedi.

Paketle, çeşitli alanlarda 'Aile Dostu Paketi' indirimi yapılacağını dile getiren Şahin, şu bilgileri aktardı: "Kültür ve sanat faaliyetinden spor aktivitesine çeşitli hizmet ve etkinliklerden ailecek faydalanmak isteyenler, aile paketiyle daha indirimli faydalanacak. En büyük taleplerden biri de özellikle çalışan anneler için sitelerin içerisinde bahçeli, hem 3+1 çekirdek ailenin yaşayacağı hem nine ve dedenin 1+1'de kalabileceği yaşam alanları. Bunun ne faydası var. Özellikle anne çalışıyorsa büyükanne ve büyükbabalar destek oluyorlar. Konut sistemimizi de bu ihtiyacı karşılayacak şekilde toplu konutla yeniden yapılandırıyoruz veya akrabalar bir arada bir sitede beraber kalmak istiyorsa bu işi kolaylaştırıyoruz. Aile daha da yükselen değer olarak hayatın her noktasında karşımıza çıkacak, bizim istediğimiz şekilde ailenin güçleneceği formatlar hayatın her alanında yerini alacak."

Projeyle ilgili protokollerin imzalandığını, geçen hafta da bakanlık birimlerinin teknik altyapıyla ilgili bir araya geldiklerini kaydeden Şahin, proje detaylarının önümüzdeki ay netleşmeye başlayacağını söyledi. Projenin pilot uygulama yapılmadan Türkiye genelinde uygulamaya konulacağını dile getiren Şahin, "Biz aile kurumunu güçlü şekilde tutmak için her türlü koruyucu ve önleyici tedbiri almaya çalışıyoruz." şeklinde konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası