Ege Postası
Geri

İçişleri Bakanlığı, Lice'deki olaylar için müfettiş görevlendirdi

İçişleri Bakanlığı, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı Lice’deki olayları araştırmak için 2 mülkiye müfettişi ile 2 Jandarma Genel Komutanlığı müfettişinin bölgeye gönderildiğini açıkladı.İçişleri Bakanlığı’ndan...
İçişleri Bakanlığı, Lice'deki olaylar için müfettiş görevlendirdi
Haberler / Güncel
29 Haziran 2013 Cumartesi 15:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İçişleri Bakanlığı, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 9 kişinin yaralandığı Lice’deki olayları araştırmak için 2 mülkiye müfettişi ile 2 Jandarma Genel Komutanlığı müfettişinin bölgeye gönderildiğini açıkladı.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, Diyarbakır ili Lice ilçesi Kayacık köyünde yapımı devam eden Kayacık Jandarma Karakol Komutanlığı hizmet binası inşaatını protesto etmek ve çalışmaları durdurmak amacıyla, 28 Haziran 2013 Cuma günü saat 16.00 sıralarında 200-250 kişilik bir grup tarafından, çeşitli sloganlar atılarak basın açıklaması yapıldığı belirtildi. Basın açıklamasının ardından, taş ve molotof kokteylleri ile jandarma karakolu ve inşaatta çalışan işçilerin barındığı çadır ile konteynerlere saldırıda bulunulduğu belirtilen açıklamada, bu saldırılar sonucu işçilere ait iki çadır ile bir konteynerin yakıldığı aktarıldı. Açıklama, şöyle devam etti:

“Daha sonra inşaat işçileri ile karakolda bulunan güvenlik görevlilerini taşlamaya ve sopalarla saldırmaya başlamışlardır. Bunun üzerine karakolda bulunan güvenlik kuvvetleri tarafından gruba dağılmaları için sözlü uyarılarda bulunulmuştur. Ancak yapılan tüm uyarılara rağmen grubun saldırılarını devam ettirerek, karakolun tel örgülerinden içeri girmeleri üzerine gazla müdahalede bulunulmuş ve havaya uyarı atışı yapılmıştır. Bu müessif olay sonucunda bir vatandaşımız hayatını kaybetmiş, ikisi ağır olmak üzere dokuz vatandaşımız yaralanmıştır. Olayla ilgili adli tahkikat Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı'nca yürütülmekte olup, ayrıca İçişleri Bakanlığı'nca, konuyu bütün yönleriyle idari açıdan incelemek ve gerekli araştırmaları yapmak üzere, iki mülkiye müfettişi ile iki Jandarma Genel Komutanlığı müfettişi görevlendirilerek bölgeye gönderilmiştir.”
















YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası