Ege Postası
Geri

Hint mahkemesi tecavüzcülere idam cezası verdi

Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de 16 Aralık 2012’de meydana gelen olayda 23 yaşındaki bir kız öğrenciye tecavüz ederek öldüren 4 sanık, Yeni Delhi’deki Saket bölge mahkemesince suçlu bulunarak idam cezasına çarptırıldı. Mahkeme...
Hint mahkemesi tecavüzcülere idam cezası verdi
Haberler / Dünya
13 Eylül 2013 Cuma 12:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de 16 Aralık 2012’de meydana gelen olayda 23 yaşındaki bir kız öğrenciye tecavüz ederek öldüren 4 sanık, Yeni Delhi’deki Saket bölge mahkemesince suçlu bulunarak idam cezasına çarptırıldı.

Mahkeme hakimi Yogesh Khanna olayın bütün Hindistan’da büyük yankı uyandırması ve taşıdığı anlam itibari ile özel yer tutmasını dikkate alarak suçluların idamla cezalandırılması gerektiğine hükmetti.

Davalı avukatlarının şimdi kararı bir üst mahkemeye götürmesi, burada da aynı karar alınırsa Cumhurbaşkanı’ndan af talep etmeleri bekleniyor.

Olayın 6 sanığından biri 18 yaşından küçük olduğu için çocuk mahkemesinde yargılanarak suçlu bulunmuş, bir diğer sanık ise tutuklu bulunduğu hücresinde asılmış olarak ölü bulunmuştu.

Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Yeni Delhi’de meydana gelen olayda 23 yaşındaki kız öğrenci ve erkek arkadaşı gece sinema çıkışı evlerine gitmeye çalışırken bir otobüse binmiş, otobüste dövülerek etkisiz hale getirilen erkek otobüsten atılmış, kız öğrenci ise önce 6 kişinin tecavüzüne uğramış daha sonra ise vahşice dövülerek yol kenarına atılmıştı. Koma halinde uzun süre Yeni Delhi ve Singapur’da hastanede yatan öğrenci daha sonra Singapur’da ölmüştü.

İsmi açıklanmayan kız öğrencinin ölmesi sonrasında Hindistan genelinde büyük protestolar yaşanmış ve kadına şiddeti önlemede gerekli önlemleri almadıkları gerekçesi ile hükümet ve polis zor durumda kalmıştı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası