Ege Postası
Geri

Hırsızların meskeni olmuştu: Büyükşehir tarihi han için düğmeye bastı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Tarihi yaşıt Kardiçalı Hanı’nı kamulaştırmak için düğmeye bastı. Kamulaştırılması için Büyükşehir Belediye meclisine verilen önerge komisyonlardan oy birliği ile geçti. Temmuz ayı olağan meclis toplantısında önergenin mecliste onaylanması bekleniyor.
Hırsızların meskeni olmuştu: Büyükşehir tarihi han için düğmeye bastı
Haberler / İzmir
8 Temmuz 2024 Pazartesi 09:52
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- Cumhuriyetle yaşıt Kardiçalı Hanı ile ilgili flaş bir gelişme yaşandı. İzmir Büyükşehir Belediyesi tarihi hanı kamulaştırmak için düğmeye bastı.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclisi İmar ve Bayındırlık – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları hanı kamulaştırma programına alınmasını oy birliği ile onayladı. Önerge 8 Temmuz (bugün) yapılacak meclis toplantısında gündeme gelecek. Oy birliği ile komisyonlardan geeln önergenin meclisten de oy birliği ile geçmesi bekleniyor.

İlgili gündem maddesi şu şekilde;

İzmir ili, Konak ilçesi, Akdeniz Mahallesi, tapunun 77 pafta, 951 ada, 2 parsel numarasında, İzmir 1 No'lu Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulunun Kararı ile 1. Derece Taşınmaz Kültür Varlığı olarak tescilli, tapuda “2863 sayılı yasaya göre 1-B Yapı Statüsünde olduğundan koruma altına alınmıştır.” beyanı bulunan kent tarihi için önem arz eden Büyük Kardiçalı Hanı'nın korunmasını sağlamak ve kamu yararı gözetilerek hizmete açmak üzere, 5216 sayılı Büyükşehir Belediyesi Kanununun 7. maddesinin "o" bendine dayanılarak Kültür ve tabiat varlıkları ile tarihî dokunun ve kent tarihi bakımından önem taşıyan mekânların ve işlevlerinin korunmasını sağlamak, bu amaçla bakım ve onarımını yapmak, korunması mümkün olmayanları aslına uygun olarak yeniden inşa etmek amacıyla, yürürlükteki 1/1000 ölçekli Uygulama İmar Planında "TM-Ticaret Seçenekli Konut" kullanım koşuluna isabet eden; Konak ilçesi, Akdeniz Mahallesi, 951 ada, 2 no’lu parsel numaralı taşınmazın kamulaştırma işlemlerinin yapılabilmesi için, Belediyemizin 2020-2025 yıllarını kapsayan 10. Beş Yıllık İmar Programına ek olarak alınmasının oybirliği ile uygun bulunduğuna ilişkin İmar ve Bayındırlık – Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonları Müşterek Raporu. (İmar ve Şehircilik Dai.Bşk.E.2005113)

 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası