Ege Postası
Geri

Hızır genel sekreterlik görevine geri mi dönüyor'

İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır, bakanlığın "göreve iade" ve mahkemenin de "kademe ilerleme cezasının durdurulması" yazılarını Büyükşehir'e sundu. Kocaoğlu, "Yargı 'göreve iade et' derse edilir" dedi
Hızır genel sekreterlik görevine geri mi dönüyor'
Haberler / Yerel Yönetimler
20 Aralık 2013 Cuma 11:11
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR -  Yeni Asır'dan Engin Tatlıbal'ın haberine göre İçişleri Bakanlığı'nın İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır'ı Danıştay kararına rağmen görevine iade etmeyen Aziz Kocaoğlu hakkında ikinci kez soruşturma izni vermesinin ardından önemli bir gelişme daha yaşandı. Bakanlığın onayıyla daha önce Hızır'ı görevine iade etmediği için hakkında cezai soruşturma açılan Kocaoğlu'na aynı gerekçeyle bir de idari soruşturma açılmış olurken Hızır, Bakanlığın "göreve iade" yazısını ve 3. İdare Mahkemesi'nin belediye tarafından kendisine verilen "kademe ilerleme cezasının durdurulması" yazısını Büyükşehir'e sundu.

Kocaoğlu: Fazla bilgim yok
Bunun ardından Büyükşehir'in Hızır'ı Genel Sekreterlik görevine atayacağı belirtilirken, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ersu Hızır'ın İçişleri Bakanlığı tarafından hazırlanan "göreve iade" yazısını belediyeye tebliğ etmesi ile ilgili olarak "Yargı 'göreve iade et' derse edilir, 'etme' derse edilmez" dedi. Kocaoğlu, süreç hakkında fazla bir bilgisi olmadığını söyledi. Yargı kararının uygulanacağını ifade eden Kocaoğlu, "Bu konuda hiçbir bilgim yok. Yargı 'göreve iade et' derse edilir, 'etme' derse edilmez, mesele bundan ibaret" diye konuştu.

İtiraz etme hakkı var

İçişleri Bakanlığı, geçtiğimiz günlerde İzmir Büyükşehir Belediyesi eski Genel Sekreteri Ersu Hızır'ı Danıştay kararına rağmen görevine iade etmeyen Aziz Kocaoğlu hakkında ikinci kez soruşturma izni vermişti. Böylece daha önce Hızır'ı görevine iade etmediği için hakkında cezai soruşturma açılan Kocaoğlu'na aynı gerekçeyle bir de idari soruşturma açılmıştı. Kocaoğlu ve 3 bürokratı hakkında verilen soruşturma iznine Büyükşehir Belediyesi'nin 10 gün içinde itiraz etme hakkı bulunduğu, itiraz kabul edilmezse Kocaoğlu hakkında mahkeme kararlarını uygulamadığı için 1 yıl 3 ay hapis ve kamu haklarından men cezası istemiyle dava açılacağı belirtilmişti.
Soruşturma izni, bakanlığın İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin resmi genel sekreteri olarak Ersu Hızır'ı kabul ettiği anlamına geliyor.

'Mevzuata aykırı' uygulamalar
İçişleri Bakanı Muammer Güler imzalı soruşturma izni belgesinde, Hızır'a yönelik uygulamalar 'mevzuata aykırı' olarak değerlendiriliyor ve mağduriyetine sebep olduğu vurgulanıyor. Soruşturma izninde Başkan Aziz Kocaoğlu'nun Pervin Şenel Genç'i genel sekreterlik görevine atayarak Büyükşehir Belediyesi Kanunu'nu ihlal ettiği de belirtiliyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası