Ege Postası
Geri

Hollande: Savaşı biz başlatmadık IŞİD başlattı

Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, Paris'teki saldırılar ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu. Hollande, "Savaşı biz değil IŞİD başlattı" dedi.
Hollande: Savaşı biz başlatmadık IŞİD başlattı
Haberler / Dünya
18 Kasım 2015 Çarşamba 15:34
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Paris'teki terör saldırıları ile sarsılan Fransa'da polis bir eve operasyon düzenledi. Operasyonun yapıldığı paris'teki dairedeki 2 saldırgan öldürülürken, 7 kişi de gözaltına alındı. 
Konuyla ilgili açıklamalarda bulunan  Fransa Cumhurbaşkanı François Hollande, operasyon sırasında birkaç polisin yara aldığını belirtti ve operasyon çerçevesinde ve saldırı sonrasında görev alan polislere teşekkür etti.  
Fransa'nın savaşta olduğunu belirten Hollande, "Bir savaştayız. Bu savaş terörizme karşı verilen bir savaştır. Savaşı biz başlatmadık IŞİD örgütü başlattı. Bu aslında bir ordu finans kaynakları var ve ciddi bir toprak parçasına sahip. Avrupa'ya terörist gönderiyor ve radikalleşmeyi tetikliyor. Hem bulunduğu bölgede hem burada saldırılar gerçekleştiriyor" dedi. 
IŞİD'e karşı yapılan operasyonlar hakkında da açıklamalarda bulunan Hollande, IŞİD'e karşı uluslararsı bir çaba sarf edilmesi gerektiğini belirtti.
"Tüm dünyayı tehdit eden bu örgüte son verilmeli. Benim misyonum bu olacaktır. Ben bu misyona liderlik edeceğim" ifadelerini kullanan Hollande, IŞİD'e karşı operasyonların süreceği ve bu konuyu Obama ve Putin ile görüşeceği mesajını verdi.

IŞİD liderleri Rakka'dan Musul'a taşınıyor

Fransa ve Rusya'nın hava operasyonlarını yoğunlaştırmasının ardından, IŞİD liderleri aileleriyle birlikte Rakka'dan Musul'a taşınmaya başladı.
Merkezi Londra'da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi Fransa ve Rusya'nın yoğun hava operasyonları sonrası IŞİD liderlerinin aileriyle birlikte Rakka'dan Musul'a taşındıklarını iddia etti.
IŞİD liderlerinin aileleriyle birlikte Musul'a taşındığı belirtiliyor. 

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi'nin açıklamasına göre, son 3 günde Rakka'ya yönelik hava saldırılarında en az 33 IŞİD militanı öldürüldü. 

IŞİD, Suriye'nin Rakka kentini başkenti olarak kabul ediyor.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası