Ege Postası
Geri

İDÜ Diş Hekimi Fakültesi öğrencileri isyan etti: Mezun olacağız, ortada hastane yok!

İzmir Demokrasi Üniversitesi (İDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, yıllardır vaadedilen ancak bir türlü gerçekleşmeyen uygulama hastanesinin yokluğu nedeniyle mağduriyet yaşıyor. Pratik eğitim açısından hayati önem taşıyan bir bölümde öğrenciler, eşit ve yeterli bir eğitim imkanı bulamadıkları ve diğer hekim adayı meslektaşlarının gerisinden kaldıklarını belirterek tepkilerini dile getirdi. "Donanımlı bir şekilde mezun olmak istiyoruz. Çünkü biz hekim olacağız. Bize can emanet edilecek" diyen öğrenciler, yetkililerin bir an önce hastane sorununu çözmelerini ve bu konuda somut adımlar atılmasını bekliyor. 
İDÜ Diş Hekimi Fakültesi öğrencileri isyan etti: Mezun olacağız, ortada hastane yok!
Haberler / İzmir
9 Mayıs 2024 Perşembe 14:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- İzmir Demokrasi Üniversitesi (İDÜ) Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri, vadedilen ancak bir türlü gerçekleşmeyen uygulama hastanesi taleplerinin gerçekleşmesi için mücadele ediyor.

Eşit eğitim hakkı isteyen öğrenciler, imkanların yetersizliği ve yönetimdeki aksaklıklar nedeniyle mağdur durumda. 

Pratik eğitim açısından en önemli bölümlerden biri olan diş hekimliği fakültesinde uygulama yapacak hastanenin olmayışı öğrenciler için büyük bir dezavantaj oluşturuyor.

Konuya ilişkin yaşadıkları mağduriyeti anlatan İzmir Demokrasi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileri şunları söyledi:

“YILLARDIR UYGULAMA HASTANESİ VADEDİLİYOR

“Biz Demokrasi Üniversitesi'nde Diş Hekimliği Fakültesi öğrencileriyiz. Bize yıllardır vadedilen bir uygulama hastanesi var. Diş hekimliği pratik eğitim açısından çok önemli bir bölüm. Biz diğer fakülteler, diğer üniversitelere kıyasla hak ettiğimiz pratik eğitimi alamadığımızı düşünüyoruz. Yeteri kadar hasta bakamıyoruz.

HOCALARIMIZ DA BİZE DESTEK VERİYOR

Öğrencilerin itirazları ve eylemleri sonrasında pratik yapabilmemiz için 2021 yılında Narlıdere Özel Diş Sağlığı Merkezi ile anlaşma sağlandı. Şu anki staj yapan arkadaşlarımız oraya gidiyorlar ama staj yapan çok fazla kişi var. Sadece orada 5 tane ünitede hasta bakmaya çalışıyorlar.  Oradaki hocalar bizlere çok destek oluyor. İşlerimizi yapalım, stajımızı eksiksiz tamamlayalım diye hocalarımız bizimle çok ilgileniyor. 

HASTA BAKAMIYORUZ

Ama maalesef imkanlar nedeniyle oldukça yetersiz kalıyoruz. Ege Üniversitesi, Katip Çelebi gibi üniversitelerle kıyaslandığında eğitimdeki eşitlikten ne yazık ki yeterli düzeyde faydalanamıyoruz. O üniversitedeki öğrenim gören arkadaşlarımız kadar çok hasta bakamıyoruz. 

ASIL GÖREV YÖNETİME DÜŞÜYOR

Eksik bir şekilde mezun olmak istemiyoruz. Hocalarımız iyi eğitim alabilmemiz için ellerinden gelen ne varsa gösteriyorlar. Hastane talebimizi de son derece haklı ve yerinde görerek  bu talebimiz için çok destek oluyorlar. Ama burada asıl görev yönetime düşüyor. 

UZUNDERE KAMPÜSÜ TAM BİR MUAMMA

Rektörümüzün bu konuda çok ilgili olduğunu düşünmüyoruz. En kısa sürede hastanenin açılacağını ifade ediyorlar. Fakat bu sürekli tekrarlanan ve ne yazık ki bir türlü sonuçlanmayan bir açıklama. Dekanlıktan yapılan açıklamada hastanenin 1,5 yılda açılacağı ifade edilmişti. Uzundere’de kampüsün açılacağı söylendi. Fakat orası da ayrı bir muamma . Uzundere Kampüsü yapıldığında “kaçak üniversite” olarak haberleri çıktı. Ruhsatlandırması ile ilgili sorunlar olduğu öne sürüldü. Hastanemiz sözde Uzundere’de yapıldı fakat hastanenin ruhsatlandırması yok, merkezi sterilizasyon odası yapılmamış, projede eksiklikler olmuş. İhale vb birçok konuda sorunlar devam ediyor. 

MEVCUT KADRO ÇOK YETERSİZ

Üniversite bünyesinde en önemli sorunlardan biri de kadro yetersizliği. Asistanımız yok. Hocalarımız bizimle birebir ilgilenmek zorunda kalıyorlar ve bu durum onları da çok yoruyor. Mevcut kadroyla hastanenin dönmesi de mümkün değil. 

UYGULAMA DERSLERİ BİR HAYAL

Diş Hekimliği Fakülteleri’nde öğrenciler 4’ncü sınıftan itibaren uygulama dersleri almaya başlıyorlar. Öğrencilerin normalde haftanın dört günü gözleme gitmesi gerekiyor. Ama bu mümkün değil. Biz bütün dönem boyunca üç kere ancak gidebiliyoruz. Yeterli düzeyde uygulama yapabilmek deyim yerindeyse bir hayal. 

BİZE CAN EMANET EDİLECEK

Diş Hekimi Fakültesi öğrencileri olarak hastanemizin bir an önce açılmasını istiyoruz. Pratik eğitimi almak istiyoruz. Donanımlı bir şekilde mezun olmak istiyoruz. Çünkü biz hekim olacağız. Bize can emanet edilecek. Ve biz işçimizi gerçekten layığıyla yapmak, fakülteden donanımlı bir şekilde mezun olmak olmak istiyoruz. Tek istediğimiz hakkımız olan, uygulama yapabileceğimiz bir hastane.  

YETKİLİLERE ÇAĞRI: SOMUT ADIMLAR BEKLİYORUZ

Biz vaatler duymak yerine, artık somut adımlar bekliyoruz. Neredeyse mezun olacağız fakat ortada herhangi bir hastane yok.  Demokrasi Üniversitesi Diş Hekimliği öğrencileri olarak güzel hayallerle başladığımız öğrencilik hayatımız, bu imkansızlıklar nedeniyle hayal kırıklığıyla sonuçlanıyor. 

ÇOK MAĞDURUZ

Hepimiz çok mağduruz. Hem kendimiz, hem bizden sonraki arkadaşlarımız hem de Türkiye eğitim sistemi açından düşündüğümüzde oldukça tedirginiz. En kısa sürede yetkililer tarafından bu sorunumuzun çözülmesini umut ediyoruz”

 Öte yandan öğrenciler sosyal medya üzerinden de seslerini duyurmaya çalışıyorlar:

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası