Ege Postası
Geri

İMAF'tan darbe açıklaması

İzmir Beyaz Sivil İnisiyatif Derneği ve İzmir Mardinliler Federasyonu'nun (İMAF) ortak basın açıklaması yaptı. Darbeye lanetlenerek, siyasi iktidara sağduyu çağrısında bulundu.
İMAF'tan darbe açıklaması
Haberler / İzmir
20 Temmuz 2016 Çarşamba 13:57
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Beyaz Sivil İnisiyatif'in İzmir Mardinliler Federasyonu'nun (İMAF) ev sahipliğinde gerçekleştirdiği toplantının ortak deklarasyonu ise şöyle; "Şüphesiz ülkemiz zor ve kritik günlerden geçiyor. 15 Temmuz gecesi ülkemiz demokratik kazanımları  bir darbeyle karşı karşıya kaldı. Hükümetin, muhalefetin, basının ve toplumun açık bir karşı duruşuyla, çok şükür bu darbe engellendi. Ülkemizde bu girşimi gerçekleştirenleri ve arkasındaki güçleri lanetliyoruz. Herkes çok iyi bilsin ki, Türkiye, darbelerle dizayn edilecek günleri geride bırakmıştır. 

Demokrasiyi yaşatmak için çaba sarf eden siyasi iktidara, net bir duruş sergileyen muhalefete ve tüm halkımıza teşekkür ederiz. Ayrıca, bu girişim yaşanırken hayatını kaybedenleri de rahmetle anıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. 

Bir konunun altını özellikle çizmek isteriz. Her ne kadar darbe püskürtülmüş ise de, ülkemizi yöneten siyasi iktidarın siyasi sorumlulukları bitmiş değildir. 15 Temmuz gecesi darbeye karşı çağrı yapmak ne kadar doğru ise, şu anda meydanları dolduran milyonlarca insanın duygusal durumunu dengede tutmak ve bu karmaşa sürecini sonlandırmak da o kadar doğru bir adım olacaktır. Maalesef yakın geçmişiz, toplumsal buluşmaların ardından yaşanan acı deneyimlerle doludur. Bu nedenle, hükümet en kısa zamanda ülkemizin meydanlarını dolduran kalabalıkların evine dönmesini sağlamalıdır. Darbeyi bastırmak, engellemek ve olası darbe girişimlerini engellemek artık tamamıyla siyasi iktidarın görevidir. Meydanların dolu olması, toplumsal hayatımızda üstü örtülü bir tedirginlik yaratmaktadır.

O nedenle buradan siyasi iktidara bir çağrıda bulunuyoruz. Çok şükür, darbe engellendi. Artık, toplumun normale dönmesini sağlayın. Ülkemizde demokrasi adına çok ciddi bir kazanım elde edilmişken, toplumsal bir kargaşa bu kazanımı geriye götürmemelidir. "

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası