Ege Postası
Geri

İYİ Parti Adayı Özlale projelerini anlattı: Ben ekonomistim bana güvenin

İzmir İktisat Kongresi Binası’nda gerçekleştirilen aday tanıtım ve proje lansmanında konuşan Büyükşehir Başkan Adayı ve İzmir milletvekili Ümit Özlale, “Bir aday Ankara'dan kaynak getireceğini söylüyor, diğeri kaynak bile açıklamıyor. Adayların biri hukukçu biri plastik cerrah, ben ekonomistim bana güvenin. Biz kendi gelirimizi yaratıyoruz. İzmir Büyükşehir'in gelirinin tamamı Ankara'dan geliyor, yüzde 10'unu kendi yaratıyor. Biz kendi bütçemizi oluşturacağız ve kaderimizi Ankara'ya bırakmayacağız. Mevcut belediyenin yaptığı 'Ankara'dan para gelmiyor" edebiyatına son vereceğiz" diye konuştu.
İYİ Parti Adayı Özlale projelerini anlattı:  Ben ekonomistim bana güvenin
Haberler / Yerel Politika
22 Şubat 2024 Perşembe 16:02
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

BERİVAN KAYA/EGEPOSTASI- 31 Mart yerel seçimlerine sayılı günler kalırken, İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, partisinin aday tanıtımı ve proje lansmanı için İzmir’e geldi. 

 İzmir İktisat Kongresi Binası’nda gerçekleştirilen lansmana Genel Başkan Meral  Akşener'in yanı sıra İYİ Parti TBMM Grup Bşk. Vekili İzmir Milletvekili Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti İzmir Milletvekili Hüsmen Kırkpınar, İYİ Parti İzmir İl Başkanı Ülkü Doğan, İYİ Parti ilçe belediye başkan adayları, ilçe başkanları ve çok sayıda partili katılım sağladı.

"ATATÜRK VİZYONUNA GERİ DÖNDÜRME İHTİYACI" 

İzmir İktisat Kongresi Binası’nda gerçekleştirilen aday tanıtım ve proje lansmanında konuşan Büyükşehir Başkan Adayı ve İzmir milletvekili Ümit Özlale, “Biz sizlerin de desteği ile o belediyeye kazanırız. Bizim meselemiz sadece belediye seçimi değil, bizim daha büyük hayallerimiz daha büyük bir İzmir vizyonumuz var. Ben sizin çöpünü, toplarım, yollarınızı tamir eder altyapı sorunlarınızı çözerim ama bizim İzmir’i tekrardan Atatürk’ün vizyonuna geri dönüştürmeye ihtiyacım var" dedi.

"ANKARA'DAN PARA GELMİYOR' EDEBİYATINA SON VERECEĞİZ"

Cumhur İttifakı İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Hamza Dağ ve CHP Adayı Cemil Tugay'a atıfta bulunan Özlale, "Bir aday Ankara'dan kaynak getireceğini söylüyor, diğeri kaynak bile açıklamıyor. Adayların biri hukukçu biri plastik cerrah, ben ekonomistim bana güvenin. Biz kendi gelirimizi yaratıyoruz. İzmir Büyükşehir'in gelirinin tamamı Ankara'dan geliyor, yüzde 10'unu kendi yaratıyor. Biz kendi bütçemizi oluşturacağız ve kaderimizi Ankara'ya bırakmayacağız. Mevcut belediyenin yaptığı 'Ankara'dan para gelmiyor" edebiyatına son vereceğiz" diye konuştu. 

"İZMİR'İN HAKKINI İZMİR'E GETİRİRİM"

Projelerini anlatan Özlale, "İlk 300 gün,  Alsncak Liman bölgesini hızla dönüştüreceğiz, İzmir’de ışıksız cadde kalmayacak kadınlar güvenle yürüyecek. Türkiye’nin en modern hayvan bakım evini Yamanlar’da inşa edeceğiz. Su faturalarını yüzde 35 düşüreceğiz. Toplu ulaşım 7/24 olacak. Sizler Karşıyaka’da eğlenip Güzelyalı’ya gitmek için dünya kadar taksi parası vermeceksiniz. Mavi Körfez projesi ile yurt dışı hibeler ile Körfezi ile barışık Körfezini kullanan İzmir’i hayata geçireceğiz. İZBAN seferlerini artıracağız, bin bir küfür ederek işinize gitmek zorunda kalmayacaksınız. Atıl durumdaki hastaneleri güçlendirip, belediye hastaneleri kuracağız. Bayraklı Şehir Hastanesi’ne mecbur kalmayacaksınız. Vatandaşlar Sağlık Bakanlığına mecbur kalmayan belediye hastanesinde sağlığına kavuşacak. Otogarı yenileyeceğiz, vergi levhası olmayan işletmeleri Suriyelilerden başlayarak kapatacağız. Artık deniz taşmayacak, yüzen dalga kıranlar yapacağız. Trafiği azaltmak için ağır vasıtalara saat sınırlaması getireceğiz. Kıyı ilçelerde yüzer otoparklar kuracağız. Kamu binalarının atlına yer altı otoparkı yağacağız. İzmir’i Ankara’nın bütçesine maruz bırakmayacağız. Mevcut belediye gibi mazeret edebiyatına sığınmayacağız. Turizm sezonunu yıla yayacağız, Körfezi daha iyi kullanacağız. Ben İzmir Büyükşehir Belediyesi’nden daha fazla Türkiye’de fon getirmiş insanım bunu İzmir’de de yapacağız. İYİ Parti İzmir’i bir daha vermemek için aldığında 20 yıl içinde gece kondu oranı yüzde 6’ya düşecek. Biliyorum Ankara’da arkadaşlarım beni çok özledi ama 31 Mart’tan sonra aranıza gelme niyetim yok. Eğer İzmir’in parası bir bakanlıktaysa ben onu alırım. İzmir’in hakkını İzmir’e getiririm” ifadelerini kullandı.

İŞTE PROJELER!

İYİ Partili Ümit Özlale’nin video gösterimi ile katılımcılara izlettiği projeleri şu şekilde:
-Alsancak Limanı’nın arkasına İnovasyon ve Tasarım Başkenti Projesi 
-Basmane Çukuru’na Girişimcilik ve İnovasyon Merkezi Projesi
-Ege Medeniyetleri Müzesi
-İnciraltı Botanik Parkı ve Kongre Merkezi
-İzmir Performans Sanatları Merkezi
-Karşıyaka-Alsancak Yürüyüş Platformu ve denizden geçen platforma yüzüncü yıla özel anıt
-Deniz taksileri arttırılacak
-Ada bazlı kentsel dönüşüm 
-Narkotik tecrübesi olan emekli emniyet görevlileri ve tedavisi başarıyla sonuçlanmış gençlerden ekip kurulacak
-Sosyal yaşama katılım ve rehabilitasyon merkezleri kurulacak
-Sokak aydınlatmaları arttırılacak
-Şiddete maruz kalan kadınlara hukuksal ve psikolojik destek verilecek
-Geçici sığınma statüsündekilerin işyeri açmalarının önüne geçilecek, kayıt dışı işyerlerine belediye hizmetleri verilecek
-Yamanlar Sanatoryumuna modern hayvan barınağı yapılacak
-Her mahalleye kreş yapacağız
-Çiftçilerden alınan ürünlerle okulda yemek uygulaması başlayacak
-Sosyal sorumluluk projelerinde çalışılarak KYK Kredileri ödenecek
-Çevrimiçi eğitim imkanı sunan Eğitim Kart
-Engelli yurttalar için trafiğe kapalı yürüyüş rotaları
-Engelsiz Şehir Teknolojileri Fuarı Engelsiz Yaşan Teknolojileri Enstitüsüsü kapsamında yapılacak
-Yüksek Öğretim Yaşam Siteleri
-Her ilçeye spor tesisi
-İkinci Bahar Yaşam Siteleri
-Tek Masa 

Proje sunumun ardından 30 ilçe belediye başkan adayı sahneye çıktı.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener’in tek tek sahneye çağırdığı belediye başkan adayları ise şu şekilde:

“İzmir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Ümit Özlale, Aliağa Belediye Başkan Adayı Bahadır Gültekin, Balçova Belediye Başkan Adayı Hicran Helezür, Bayındır Belediye Başkan Adayı Kenan Gökçen, Bayraklı Belediye Başkan Adayı Mehmet Erdinç Çobanoğlu, Bergama Belediye Başkan Adayı Nezih Özuyar, Beydağ Belediye Başkan Adayı Yasin Kırmızı, Bornova Belediye Başkan Adayı Uğur Uray, Buca Belediye Başkan Adayı Suat Nezir, Çeşme Belediye Başkan Adayı Havva Evci, Çiğli Belediye Başkan Adayı Özgür Doğan, Dikili Belediye Başkan Adayı Önder Akşengün, Foça Belediye Başkan Adayı Derya Kale Erdemli, Gaziemir Belediye Başkan Adayı Sedat Dağ, Güzelbahçe Belediye Başkan Adayı Gizem Albaş, Karabağlar Belediye Başkan Adayı Gökhan Uzun, Karaburun Belediye Başkan Adayı Zafer Sevinç, Karşıyaka Belediye Başkan Adayı Yetkin Hafızoğlu, Kemalpaşa Belediye Başkan Adayı Nizamettin Yılmaz, Kınık Belediye Başkan Adayı Olcay Oral, Kiraz Halil Çokgüler, Konak Belediye Başkan Adayı Huriye Serter, Menderes Belediye Başkan Adayı Ergun Özgün, Menemen Belediye Başkan Adayı Tanzer Sucu, Narlıdere Belediye Başkan Adayı Feza Genişoğlu, Ödemiş Belediye Başkan Adayı Güven Kılıç, Seferihisar Belediye Başkan Adayı Erman Çıkar, Selçuk Belediye Başkan Adayı Aslan Sezgin, Tire Belediye Başkan Adayı Salih Atakan Duran, Torbalı Belediye Başkan Adayı Melih Terzioğlu, Urla Belediye Başkan Adayı Ertunç Tezcan.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası