Ege Postası
Geri

İYİ Parti Bergama'da kaos: 'İl Başkanı Bezircilioğlu süreci iyi yönetemedi'

İYİ Parti Bergama İlçe Başkanı Nuri Çiftçi'nin istifası nedeniyle boşalan ilçe başkanlığı koltuğu İzmir İYİ Parti teşkilatından kaosa neden olurken, Parti kulislerinde İYİ Parti İzmir İl Başkanı Sinan Bezircilioğlu'nun süreci iyi yönetemediği eleştirilerine neden oldu.
İYİ Parti Bergama'da kaos: 'İl Başkanı Bezircilioğlu süreci iyi yönetemedi'
Haberler / Yerel Politika
17 Kasım 2023 Cuma 15:41
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

EGEPOSTASI- 31 Mart 2024 tarihinde yapılacak yerel seçimler öncesinde siyasi partilerde hareketli günler yaşanmaya başladı.

İzmir’de yerel seçimler öncesi aday adayı olmak isteyen isimler görevlerinden istifa ederken, İYİ Parti İzmir’de de istifa haberleri gelmeye başladı. 

Bergama İYİ Parti İlçe Başkanı Nuri Çiftçi yerel seçimlerde belediye başkan aday adayı olmak için istifa etti.

ÇİFTÇİ İSTİFA ETTİ, KAOS YAŞANDI!

Edinilen bilgilere göre, Bergama’da Çiftçi’nin istifa etmesi sonrasında kaos yaşanıyor.

İddiaya göre, İYİ Parti Bergama'da Çiftçi’nin istifası sonrasında ilçe yönetimi, ilçe başkanı olarak Veli Barlas Tekin’i seçti.

"İLÇE BAŞKANIMIZSINIZ" 

Bunun üzerine Tekin ve beraberindekiler, İl Başkanlığına gelerek, İl Başkanı Sinan Bezicilioğlu ile görüştü.Bezircilioğlu'nun Barlas'ın ilçe başkanlığını onayladığı ve görüşmede Tekin'e 'İlçe Başkanımızsınız' dediği belirtildi.

Ayrıca İl Başkanı Bezircilioğlu ile birlikte fotoğraf çektiren Tekin'in, Bezircilioğlu’na; çekildikleri fotoğrafı 'paylaşabilir miyiz?' diye sorduğu, İl Başkanı Bezircilioğlu'nun ise “Tabiiki paylaşabilirsiniz” diyerek yanıt verdiği ve fotoğrafların paylaşıldığı aktarıldı.

İL SEKRETERİ MEHMET EFE GÖREVLENDİRİLDİ

Ancak aradan bir kaç gün geçtikten sonra İzmir il başkanlığının “Tekin'in İlçe Başkanı olarak seçilmesi için toplanan imzaları ve dosyayı yerinde inceleyeceğiz” denilerek İl Sekreteri Mehmet Efe’yi görevlendirdiği ifade edildi.

Bunun üzerine Mehmet Efe'nin, toplanan imzaları incelemek ve araştırmak için Bergama'ya gittiği, Veli Barlas Tekin'e haber verilmediği ve ilçeye muhalif olan iki grubun da ilçeye çağrıldığı öne sürüldü.

MUHALİF GRUPLAR GERGİNLİK ÇIKARDI

Mehmet Efe ve ekibi inceleme yaparken, ilçe binası önünde toplanan muhalif grupların gerginlik çıkardığı gerginliğin artması üzerine Mehmet Efe ve beraberindekilerin, "Aşağıda gerginlik var. Kavga çıkabilir. Biz bunu burada inceleyemeyeceğiz" denildiği, dosya ve ıslak imzaları alıp Veli Barlas Tekin’e de “Siz de bir gün sonra İl Başkanlığına gelin” denilerek ilçeden ayrıldıkları aktarıldı.

"NEDEN FOTOĞRAFLARI PAYLAŞTINIZ?"

Ertesi gün Veli Barlas Tekin'in il başkanlığına geldiği, İl Başkanı Bezircilioğlu'nun Veli Barlas Tekin’e çıkışarak, “Sizin atamanızı yapamayız. Neden fotoğrafları paylaştınız. Kime sordunuz” diyerek tepki gösterdiği ileri sürüldü.

Veli Barlas Tekin de “Ben size sordum. Sizden izin istedim. Siz de yayınlayabilirsiniz” dediniz diyerek karşılık verdiği ifade edildi.

"SİYASİ BECERİKSİZLİK"

Öte yandan ilçenin boşta olması ve yaşananlardan dolayı Bergama’daki partililerin, İl Başkanı Bezircilioglu'na tepki gösterdiği, parti kulislerinde ise Bezircilioğlu’nun süreci iyi yönetemediği iddia edilirken, yaşananlar 'siyasi beceriksizlik' olarak yorumlandı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası