Ege Postası
Geri

İYİ Partili Dervişoğlu: Ne zaman ardı arkası kesilecektir bu zamların?

İYİ Parti Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, vergi artışları ve zamlar gündemiyle olağanüstü toplanan TBMM Genel Kurulu’nda; “Bir kez daha görüyoruz ki hükümetin bir enflasyonla mücadele programı yok. Gerçekten de enflasyonla mücadele planınız varsa çıkın bu kürsüden kısa, orta ve uzun vadeli enflasyon programınızı açıklayınız. ‘Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ söylemi ekonomik program değil yalnızca Türkiye’nin gerçekleriyle bağdaşmayan sıradan bir temennidir. Enflasyonla mücadele, etkili bir parasal sıklaşma ve daraltıcı bir maliye politikasının uygulamasıyla gerçekleştirilebilir” dedi.
İYİ Partili Dervişoğlu: Ne zaman ardı arkası kesilecektir bu zamların?
Haberler / Politika
25 Temmuz 2023 Salı 17:10
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

CHP, Saadet Partisi, DEVA Partisi ve Demokrat Parti, KDV ve ÖTV oranlarının iktidar tarafından yükseltilmesi ve temel ihtiyaç ürünlerindeki fiyat artışı nedeniyle oluşan sorunlara çözüm bulunması amacıyla TBMM Genel Kurulu’nun olağanüstü toplanarak genel görüşme açılması istemiyle 18 Temmuz’da önerge vermişti. TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş da yeterli imzayı taşıyan başvuru üzerine TBMM Genel Kurulu’nu toplantıya çağırmıştı.

TBMM Genel Kurulu bugün, saat 15.00’te toplandı. Genel Kurul’da önce, elektronik sistemle yoklama yapıldı. Yoklama sırasında AK Parti milletvekillerinin, Genel Kurul salonuna girmedikleri, kuliste oldukları görüldü. TBMM Başkanvekili Celal Adan’ın, toplantı yeter sayısının sağlandığını bildirmesi üzerine AK Parti milletvekilleri Genel Kurul salonundaki yerlerine geçtiler.

Olağanüstü toplanan Genel Kurul’da İYİ Parti adına Grup Başkanvekili Müsavat Dervişoğlu, söz aldı.

Dervişoğlu şunları dile getirdi:

“YASALARDAN VE İÇTÜZÜK’TEN KAYNAKLANAN ZAMLARI KURU BİR POPÜLİZME KURBAN EDERSENİZ BU HAKLARIN KULLANIMI OLMAKTAN ÇIKAR”

“Bize göre bir olağanüstü durum yoktur, zira bu hükümetin yanlış ekonomi politikalarının olağan sonucu olarak karşımıza çıkan zamlar ve vergiler olağanüstülükle değil perşembenin gelişi çarşambadan belli olur diye tarif edilebilir. ‘Millet zamlar karşısında inim inim inlerken Meclis tatil yapamaz’ demek suretiyle popülizmden medet umanlara ve yüce parlamentoyu görev ve sorumluluğunun şuurunda olmamakla zımni olarak itham etmeye kalkışanlara buradan sesleniyorum. Bu Meclis İstiklal Savaşını veren, cumhuriyeti kuran Meclis’tir. Meclis hiçbir zaman tatil yapmaz, her zaman da görevinin başındadır. Yasalardan ve İçtüzük’ten kaynaklanan zamları kuru bir popülizme kurban ederseniz bu hakların kullanımı olmaktan çıkar ve hakların suistimali olarak da tanımlanmaya başlar.

“NE ZAMAN ARDI ARKASI KESİLECEKTİR BU ZAMLARIN? MİLLETİMİZİN ÇEKTİĞİ BU CEFA NE ZAMAN SONA ERECEKTİR?”

Bugün, seçimden kısa bir süre sonra bulunduğumuz bu nokta yadırganacak bir noktadır. Hükümet, memleketimize vaat ettiği şekliyle refah artışıyla parlayan bir yıldız değil kendi vatandaşının emeğini ve altın terini adeta yok ettiği bir kara delik haline getirmiştir. Seçim sathında yalanlar üzerine kurulu bir propaganda ve algı yöntemiyle aydınlık bir istikbal vaat edenler şimdi Türkiye’yi maalesef yine bir zam karanlığıyla uyandırdılar. Motorlu Taşıtlar Vergisi’nin 1 yıl içinde 2 kez alınmasıyla ilgili kanunlaşan teklifin daha imzası kurumadan akaryakıtın pompa fiyatına 6 liradan fazla zam, 14 Mayıs’ta yapılan seçimden itibaren benzine yüzde 65 mazota da yüzde 66 zam, yumurtaya zam, peynire zam, zeytine zam, çaya, şekere, elektriğe zam… Ne zaman ardı arkası kesilecektir bu zamların? Milletimizin çektiği bu cefa ne zaman sona erecektir? Adalet ve Kalkınma Partisi olarak 2023 cumhurbaşkanlığı seçimlerini kazandınız ancak bu seçim zaferi iktidar olmanın getirdiği sorumlulukları da ortadan kaldırmıyor çünkü devlet rehavetle yönetilecek bir yer değildir. Şu an hükümet olmanız hasebiyle daha büyük bir vebal ve sorumluk altındasınız.

“ENFLASYONLA MÜCADELE, ETKİLİ BİR PARASAL SIKLAŞMA VE DARALTICI BİR MALİYE POLİTİKASININ UYGULAMASIYLA GERÇEKLEŞTİRİLEBİLİR”

Temel gıdadan, kitaptan, çocuk bezinden böylesine yüksek ek verginin alındığı ülkede vergiyi adil biçimde servetten kazanç elde eden büyük sermaye sahiplerine de yayamıyorsanız o ülkedeki iktidar neoliberal uluslararası düzene teslim olmuş demektir. Eğer millet cefayı bal eyleyecekse kimse kusura bakmasın o zaman herkes bedel ödemek mecburiyetindedir. O zaman saray da bu sefasını sürdürmemek durumundadır. Bir kez daha görüyoruz ki hükümetin bir enflasyonla mücadele programı yok. Gerçekten de enflasyonla mücadele planınız varsa çıkın bu kürsüden kısa, orta ve uzun vadeli enflasyon programınızı açıklayınız. ‘Vatandaşı enflasyona ezdirmeyeceğiz’ söylemi ekonomik program değil yalnızca Türkiye’nin gerçekleriyle bağdaşmayan sıradan bir temennidir. Enflasyonla mücadele, etkili bir parasal sıkılaşma ve daraltıcı bir maliye politikasının uygulanmasıyla gerçekleştirilebilir.

“EK VERGİLERİ VATANDAŞIN GELİRİNE GÖRE DEĞİL SERMAYENİN TALEBİNE GÖRE DAYATAN RANTÇI BİR DÜZENİN TAHAKKÜMÜ ALTINDAYIZ”

Yüksek enflasyon denilen illetten kurtulmak istiyorsak vatandaşlarımızı hayat pahalılığının çoktan ötesine geçmiş bu yoksulluktan gerçekten kurtarmak istiyorsak saçma sapan ekonomi teorileriyle Türkiye’yi sürüklediğiniz bu noktada yerine getirmek zorunda olduğunuz çok önemli sorumluluklar var. Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin ekonomi politikalarındaki başarısızlığı akademik literatürde incelenmesi gereken bir vaka olarak tarihte yerini alacaktır. Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin vatandaşları, kendi hükümetlerinin bilinçli politikaları sonucunda ikili bir ekonomik kıskacın arasında adeta mahsur kalmıştır. Ek vergileri vatandaşın gelirine göre değil sermayenin talebine göre dayatan rantçı bir düzenin tahakkümü altındayız. Eğer gerçekten vicdan sahibiyseniz ek vergileri ve mali külfetleri vatandaşlarımızın gelir durumuna göre dağıtır ve tanzim ederdiniz. Yine alın teri dökenden yana değilsiniz yine emek verenden ve üretenden yana değilsiniz.

“HİÇ ZAMAN KAYBETMEDEN KÖRFEZ’DEN TAŞIDIĞINIZ SUYLA BU DEĞİRMENİ DÖNDÜREMEYECEĞİNİZİ İDRAK EDİN”

Türk milletinin ihtiyacı olan eskinin devamı değil yeninin başlangıcıdır. Aylık 7 milyar dolar cari açık, yıllık yekûn cari açık tam 60 milyar dolar. Hükümetinizin cari fazla diye çıktığı yolun vardığı yer işte tam da burası. İlk önce düşecek dediğiniz enflasyonun yüzde 80’e çıkması trajik ancak daha sonra enflasyon yüzde 40’a indiği zaman bu bir başarıdır demeniz ise trajikomiktir. Yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70’lerin çok üstünde. Bu önümüzdeki 6 aylık süreçte emeklinin, işçinin, memurun, enflasyon yükü altında daha da fazla ezileceğinin net bir göstergesidir. Onun için bir an önce ısrarlı yanlışlarınızdan dönmenizi tavsiye ediyorum. Artık hiç zaman kaybetmeden Körfez’den taşıdığınız suyla bu değirmeni döndüremeyeceğinizi idrak edin.  Ne yaparsanız yapın bu büyük milletin hak ve hukukunu sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Bizi yolumuzdan döndüreceğini zannedenlerin aklından şüpheye düşeriz.

“MECLİS’İN KAŞIKLA VERDİĞİNİ CUMHURBAŞKANI GECE UYARISI KARARNAMELERİYLE KEPÇEYLE GERİ ALIYOR. LÜTFEN AKLINIZI BAŞINIZA DEVŞİRİNİZ”

Meclis’in birinci partisine sesleniyorum; siz Genel Kurul’un açılışında Meclis’te bulunmanıza rağmen Genel Kurul salonuna teşrif etmediniz. Niye gelmediniz, çoğunluk sizde değil mi? Ama biliyoruz ki parmaklarınız zamlardan cebi, cüzdanı ve yüreği yanan vatandaştan yana kalkmayacak. Meclis’in kaşıkla verdiğini Cumhurbaşkanı gece uyarısı kararnameleriyle kepçeyle geri alıyor. Lütfen aklınızı başınıza devşiriniz, dayatmalarla değil iradelerinizle karar veriniz. Meclis’in onuru hepimizin onurudur.” (ANKA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası