Ege Postası
Geri

İYİ Partili Kırkpınar’dan Bakan Tekin’e ‘müfredat’ tepkisi: Neresinden tutsanız elinizde kalır!

İYİ Parti İzmir Milletvekili  ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Hüsmen Kırkpınar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yeni müfredata ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi. İYİ Partili Kırkpınar, “Her gelen bakan kendisine göre bir müfredat yapıp Türk eğitim sistemine bir düzenleme getirmeye çalışıyor. Kullandıkları kelimeler bile günümüzde artık kullanılmıyor. Milli Eğitim Bakanlığı, Atatürk İlke ve İnkılapları'ndan yoksun. İmparatorluk döneminde bile böyle bir bayağı sistem görülmedi. Neresinden tutsanız elinizde kalır. Milleti oyalamaktan başka bir şey değil” sözleriyle yüklendi.
İYİ Partili Kırkpınar’dan Bakan Tekin’e ‘müfredat’ tepkisi: Neresinden tutsanız elinizde kalır!
Haberler / Politika
8 Mayıs 2024 Çarşamba 16:20
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

GÖNÜL MORSÜNBÜL/ EGEPOSTASI- Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yeni müfredata ilişkin açıklamaları kamuoyunda tartışma yaratmaya devam ediyor.

İYİ Parti İzmir Milletvekili ve TBMM Milli Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Üyesi Hüsmen Kırkpınar, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in yeni müfredata ilişkin açıklamalarına sert tepki gösterdi.

İYİ Partili Kırkpınar şunları söyledi:

"HER BAKAN KENDİNE GÖRE MÜFREDAT YAPIYOR

“Mevcut Bakan Milli Eğitim’in başına gelen iktidar partisi AKP'nin 9’uncu bakanı. Her gelen bakan kendisine göre bir müfredat yapıp Türk eğitim sistemine bir düzenleme getirmeye çalışıyor. Kullandıkları kelimeler bile günümüzde artık kullanılmıyor.

İMPARATORLUK DÖNEMİNDE BİLE BÖYLE BİR BAYAĞI SİSTEM GÖRÜLMEDİ

Milli Eğitim Bakanlığı Atatürk İlke ve İnkılapları'ndan yoksun. İmparatorluk döneminde bile böyle bir bayağı sistem görülmedi. Neresinden tutsanız elinizde kalır. Milleti oyalamaktan başka bir şey değil.

GENÇLERİ BAŞKA BİR KANALA TAŞIMAK İSTİYORLAR

Atatürk’ün emaneti olan gençleri çağdaş, demokratik, aklı ve bilimi ön planda tutan bir eğitim sisteminden uzak tutmaya çalışıyorlar. Gençleri başka bir kanala taşımak istiyorlar.

YANLIŞ YOLDA OLDUKLARINI HER ZAMAN SÖYLÜYORUM

Ben İzmir Milletvekili ve eğitim komisyonu üyesi olarak, yanlış yolda olduklarını her zaman dile getirerek, eleştirilerimi ortaya koyuyorum. Her yerde de dile getirmeye devam edeceğim.

OLAN GENÇLERE OLUYOR

Bir kabine sistemi oluşturulmuş. Her gelen yeni bakan ona bir değer katmaya çalışıyor. Fakat olan ne yazık ki gençlerimize oluyor.” 

NE OLMUŞTU?

Milli Eğitim Bakanlığı'nın açıkladığı müfredat taslağı, bilimsel içeriklerin azaltılması ve "ahlak" derslerinin artırılması ile sendikalardan siyasi partilere ve TÜSİAD'a uzanan geniş kesimlerin tepkisini çekmişti.

Bakan Tekin: Kademeli bir geçiş öngörüyoruz
Bakan Tekin: 20 bin öğretmen ataması yapılacak
Bakan Tekin yeni müfredata ilişkin soruları yanıtladı

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası