Ege Postası
Geri

İZBAN makinistlerinden protesto

Demiryol-İş Sendikası İzmir Şube Başkanı Hüseyin Ervüz, sendikaya üye İZBAN A.Ş. makinistlerin, haksız yere işten çıkarmalara ve İZBAN yönetiminin kendileri üzerinde uyguladıkları mobbinge dikkat çekmek amacıyla üç gün boyunca iş güvencesi istediklerini belirtir yeleklerle çalışacaklarını açıkladı.
İZBAN makinistlerinden protesto
Haberler / İzmir
18 Ağustos 2015 Salı 10:18
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
22 binlik CAF tipi trenlerin vagon birleşim noktalarında 121 santimetrelik bir boşluk bulunduğunu ve gözleri az gördüğü anlaşılan bir yolcunun iki vagon aralığından düşerek can verdiğini hatırlatan Ervüz, “Bu olay sonrası İZBAN yönetimi makinist üyemizin savunmasını dahi almadan iş akdini feshetmiştir. Olayı inceleyen savcılık tarafından dahi suçu bulunmayan üyemiz işten atılarak kamuoyuna adeta bir kurban olarak sunulmuştur. İZBAN A.Ş. toplu sözleşmeyi hiçe sayarak, üyemizi yargısız infaz ederek işten atmıştır. Bu yargısız infazın diğer çalışanlara gözdağı vermek olduğunu biliyoruz. Bu mobbingdir" dedi.

İzmir halkına hizmet vermeye devam eden makinistlerin trenleri büyük bir stres ve tedirginlikle kullandığını ifade eden Ervüz, makinistlerin en küçük dikkatsizlik ve hatada kendilerinin de işten atılacağı endişesiyle çalıştığını dile getirdi. İZBAN yönetiminin, Kocabaş'ı işten çıkarma nedenini ise makinist kabininde iki adet incir ve 3-5 adet fındık yemesi olarak gösterdiğini kaydeden Ervüz, “Demiryol-İş Sendikası olarak İZBAN A.Ş. ile imzaladığımız ve Haziran 2016'ya kadar geçerli olan toplu iş sözleşmemize göre arkadaşımıza herhangi bir yaptırım uygulanmadan öncelikle idari kovuşturma yapılması gerekliydi. Sonrasında konunun ilgili kişinin kendi savunmasını yapabileceği iş yeri disiplin kurulunda görüşülmesi gerekirdi. Ancak İZBAN A.Ş. toplu sözleşmeyi hiçe sayarak, üyemizi yargısız infaz ederek işten atmıştır. Bu yargısız infazın diğer çalışanlara gözdağı vermek olduğunu biliyoruz" dedi, 

Sendika binasındaKİ açıklamaya, sendika üyeleri zerlerindeki iş güvencesi istediklerini belirtir yeleklerle katıldı. (DHA)

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası