Ege Postası
Geri

İZELMAN'da düğüm çözülüyor: Kritik tarih '14 Mayıs'

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nde kriz yaratan ve mahkemelik olan toplu sözleşmelerle ilgili süreç 14 Mayıs'ın ardından netleşecek. Belediyenin şirketi İZELMAN A.Ş.'ye bağlı çalışan 6 bin 500'e yakın sözleşmeli personeli ilgilendiren sözleşmelerle ilgili mahkemenin vereceği kararın ardından Büyükşehir Belediyesi ve sendikanın işçilerin maaş zamları ve sosyal haklarda iyileştirme gibi konuları görüşmek üzere masaya oturması bekleniyor. İZELMAN'da düğüm çözülüyor
İZELMAN'da düğüm çözülüyor: Kritik tarih '14 Mayıs'
Haberler / Yerel Yönetimler
8 Mayıs 2015 Cuma 14:23
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ-  İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde önceki yıl grev yasakları ve YHK (Yüksek Hakem Kurulu) kararları ile tamamlanan toplu sözleşme sürecinin ardından yeni dönem toplu sözleşmeleriyle ilgili yaşanan çıkmazın seyri önümüzdeki hafta içerisinde şekillenecek. İtirazlar sonrasında başlamadan tıkanan ve önümüzdeki 4 yılı kapsayan sözleşme görüşmeleri mahkemeden çıkacak sonucun ardından start alacak.
 
 
YARGI SÜRECİ TOPLU SÖZLEŞMEYİ ETKİLEMEYECEK
Geçtiğimiz yılın sonunda getirilen son torba yasa düzenlemeleri ile değişen mevzuat çerçevesinde bakanlığa başvuran DİSK Genel-İş Sendikası’nın, toplu sözleşme görüşmeleri için aldığı yetki belgesi belediye şirketi İZELMAN tarafından itirazla karşılanmıştı. Personeli temsil eden sendikanın, çalışanlar arasında maaş farklarının giderilmesi ve ücret dengesinin sağlanabilmesi için iş yeri bazında aldığı yetki belgesine belediye şirketinin usül yönünden gelen itirazları neticesinde konu mahkemeye taşınmıştı. 14 Mayıs tarihinde görülecek ilk duruşmanın ardından mahkemenin davayla ilgili bilirkişi ataması beklenirken, toplu sözleşme görüşmeleri de gelecek sonucun ardından başlayacak.


 
İTİRAZ PERSONELİN LEHİNE
Konuyla ilgili açıklama yapan İZELMAN A.Ş. yetkilileri, personelin yasadan kaynaklanan haklarını verebilmek için, yetkiye değil yetkinin şekline itiraz ettiklerini belirterek, yasal zorunluluk gereği mahkemenin sendikaya işyeri yerine şirket bazında yetkilendirme vermesini beklediklerini duyurdu.Yargıdaki gecikme nedeniyle aksayan toplu sözleşme sürecinin olumsuz etkilenmeyeceğine vurgu yapan şirket yönetimi ayrıca, sözleşmelerin 1 Ocak 2015'ten itibaren geçerli olacağını ve geriye dönük ücret farklarının da toplu sözleşme şartları doğrultusunda ilerleyen süreçte personele ödeneceğini dile getirdi.
 
6 BİN 500 SÖZLEŞMELİ İŞÇİYİ KAPSIYOR
Önümüzdeki aylarda başlaması beklenen toplu sözleşme görüşmeleri kapsamında Büyükşehir Belediyesi’nin ulaşım hizmetlerini yürüten ESHOT Genel Müdürlüğü, su ve kanal hizmetlerini yerine getiren İZSU Genel Müdürlüğü ile idarenin fen işleri dairesi, mezarlıklar dairesi, katı atık dairesi, idari birimler gibi 17 farklı biriminde çalışan sözleşmeli personelin ücret ve sosyal haklarında yapılacak iyileştirmeler belirlenecek.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası