Ege Postası
Geri

İZENERJİ'de ikramiye krizi büyüyor: Sendikadan belediyeye uyarı!

Ocak ayı ikramiyelerinin zamanında ödenmediğini belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ şirketinde çalışan işçile yaptıkları açıklama ile iş bırakma resti çektiler.
İZENERJİ'de ikramiye krizi büyüyor: Sendikadan belediyeye uyarı!
Haberler / İzmir
16 Şubat 2024 Cuma 14:05
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

DİSK/Genel-İş İzmir 2 ve 9 No’lu Şubeler, İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki İZENERJİ şirketinde çalışan işçilerin ikramiye haklarının ödenmemesine ilişkin Egemenlik binası önünde basın açıklaması düzenledi. “Verilen sözler tutulsun, hakkımız olanı istiyoruz” yazılı pankart açan işçiler, “İş, ekmek, özgürlük”, “Yaşasın örgütlü mücadelemiz”, “İşçiyiz, haklıyız, kazanacağız” sloganları attı. 

Basın açıklamasını okuyan Genel-İş İzmir 2 No’lu Şube Başkanı Ercan Gül, uzun bir süredir İzmir Büyükşehir Belediyesinde toplu iş sözleşmesi ihlalleri ile karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Ocak ayı ikramiyelerinin zamanında ödenmediğini dile getiren Gül, “Dün belediye bürokratları ile yapmış olduğumuz görüşme neticesinde ikramiyemizin yarısını hemen, diğer yarısını ay sonunda ödeneceği tarafımıza bildirilmiştir. Aldığımız maaşların günden güne eridiği, enflasyonun hız kesmeden arttığı bir dönemde faturanın yine İZENERJİ emekçilerine kesilmesini asla kabul etmiyoruz” dedi.

“BİR AN ÖNCE İŞÇİLERİN KAZANILMIŞ HAKLARINI ÖDEYİN”

İZENERJİ işçilerinin toplu iş sözleşmesinde kazanmış olduğu maddelerin hak kaybına uğratılmasını kabul etmediklerini ifade eden Gül, “Biz emekçiler sizlerin siyasi iç çekişmenize malzeme olmak istemiyoruz. Biliyoruz ki İZENERJİ emekçileri olarak bir oyunun içine çekiliyoruz. Emeğimizin karşılığını almaya çalıştığımız bir yerde bu tutumu şiddetle kınıyoruz. Bu süreci müzakere ile sonuçlandırmak için elimizden gelen bütün gayreti gösteriyoruz. Ancak emeğimizin karşılığını alamadığımızda ve verilen sözler yerine getirilmediğinde daha önceden yapmış olduğumuz gibi mücadelemizi vermekten kaçınmayacağımızı ve geri adım atmayacağımızı bilmenizi istiyoruz. Bir an önce işçilerin kazanılmış haklarını ödeyin” diye konuştu.( EVRENSEL) 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası