Ege Postası
Geri

İbrahim Yıldız: Açılış töreniyle ilgili bazı haberler gerçeği yansıtmıyor

İstanbul Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yıldız, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen resmi açılış töreni hakkında basında yer alan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin...
İbrahim Yıldız: Açılış töreniyle ilgili bazı haberler gerçeği yansıtmıyor
Haberler / Güncel
17 Eylül 2013 Salı 17:48
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İstanbul Milli Eğitim Müdürü İbrahim Yıldız, yeni eğitim öğretim yılı dolayısıyla İstanbul'da düzenlenen resmi açılış töreni hakkında basında yer alan haberlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Yıldız, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu’nun beklenmesi nedeniyle programın geç başlatıldığı, öğrencilerin sıkıldığına yönelik yapılan haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

Muammer Yıldız, yaptığı yazılı açıklama da şu ifadelere yer verdi: “Basın organlarında, eğitim öğretim yılı resmi açılış töreniyle ilgili olarak ‘Çocukları bunaltan tören’, ‘Vali gelecek diye…’, ‘Güneşin altında valiyi beklediler’, ‘Vali mutlu öğrenciler mutsuz’ ve 'Vali Mutlu yine sözünü tutmadı’ başlıklı haberler yayımlanmıştır. Sayın Valimiz Hüseyin Avni Mutlu’nun beklendiği ve bu yüzden programın geç başlatıldığı, bu esnada öğrencilerin bunaldığı, sıkıldığı gibi hususların iddia edildiği haberler gerçeği yansıtmamakta olup Sayın Valimizin törene katılamayacağı daha önce belirtilmiş, kendilerini temsilen Vali Yardımcımız Harun Kaya eğitim öğretim yılı açılış törenine katılmışlardır. Bu nedenle Sayın Valimiz Hüseyin Avni Mutlu’nun törene katılması için beklenmesi veya öğrencilerin bekletilmesi, törenin geç başlatılması söz konusu değildir.”

Açılış törenin, iddia edildiği gibi saat 08.00’de değil, program akışında yer aldığı üzere 10.00’da başladığını ifade eden Yıldız, “Yaklaşık bir saatlik süre içerisinde protokol konuşmaları ve folklor gösterileri yapılmış, ardından sınıflara geçilerek öğrenciler ve öğretmenler, yetkililer tarafından sınıflarında ziyaret edilmiş, öğrencilerin kitapları ve hediyeleri dağıtılmıştır. Tam bir eğlence ve festival havasında geçen, öğrencilerin heyecanının, velilerin sevincinin paylaşıldığı bu güzel günde bazı basın organlarında yer aldığı gibi öğrencilerin, törene katılamayacağı daha önceden bilinen Valimiz için bekletildiği yönündeki değerlendirmeler kesinlikle doğruyu aktarmamakta olup, tören belirlendiği gibi tam vaktinde saat 10.00’da başlayıp saat 11.00’da sona erdirilmiştir.” diye konuştu.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası