Ege Postası
Geri

İftar sokakta dostluk sofrada

Konak Belediyesi, gelenek haline gelen Ramazan etkinliklerinde binlerce İzmirliyi aynı sofrada buluşturmaya devam ediyor. 11 ayın sultanı Ramazan’ın getirdiği sevgi, hoşgörü, dayanışma ve paylaşım ruhu Konak’ta dalga dalga yayılıyor.
İftar sokakta dostluk sofrada
Haberler / Yerel Yönetimler
12 Temmuz 2013 Cuma 09:40
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR- Konak Belediyesi Ramazan’ın gelişiyle birlikte geleneksel iftar sofraları ve Ramazan eğlencelerine başladı. İki yıl önce Konak Belediyesi’nin düzenlemeleriyle hayat bulan Halikarnas Balıkçısı Sokağı’nda 500 kişilik iftar sofrası kuruldu. Bayraklarla donatılan sokakta, dostlar, akrabalar, komşular aynı sofrada buluştu. Konak Belediyesi’nin düzenlediği yemekte zeytin, peynir, hurma, çorba, sebzeli et sote, pilav, şöbiyet, meyve suyu, ekmek ve su ikram edildi. İftar topunun patlamasıyla oruçlar açıldı, sevgi ve gülümsemenin yayıldığı masalarda hep birlikte yemek yendi. 

Yemek sonrası eğlence
Neşe içinde geçen iftar yemeğinin ardından Halikarnas Balıkçısı Sokağı, sanat sokağına dönüştü. Kurulan sahnede Ramazan’ın simgelerinden Orta Oyunu ile Hacivat ve Karagöz sahnelendi. Türk Sanat Müziği’nin eşsiz eserlerinin seslendirildiği Fasıl dinletisi ise, sokakta konser keyfi yaşattı.
Sokağa hayat geldi
Halikarnas Sokağı’nda Konak Belediyesi’nin düzenlediği iftar yemeği ve etkinliklere katılan bölge sakinleri, Başkan Tartan’a teşekkürlerini ileterek, “Burası iki yıl öncesine kadar araba mezarlığı gibiydi. Hakan Tartan bize önce muhteşem bir sokak hediye etti, ardından da etkinliklerle bu sokağa hayat verdi. İftar yemeğine de konu komşu toplanıp geldik” dediler.

Başarının sırrı insan sevgisi

Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, hep birlikte yenen iftar yemeğinin ardında, semt sakinleriyle sohbet etti ve sorunlarını dinledi. Sevgi seli içinde alkışlarla karşılanan Başkan Tartan, belediyenin düzenlediği deniz gezilerini hatırlatarak, denize gitme imkanı bulamayanların Konak Belediyesi’ne başvurarak deniz gezilerine katılabileceklerini söyledi. Bölgenin en önemli sorunlarından Pazaryeri’ne de değinen Başkan Tartan, “Bizim görev alanımız olmasına rağmen yetki bizde değildi. Maalesef benim elimde olmayan bir durum yaşandı; Pazaryeri yapıldı ancak üstünü kapatmayı unuttular. Şimdi onun ihalesi çıktı ve bir ay içerisinde tamamlanacak. Sizden bir aylık sabır bekliyorum; daha sonra çok güzel modern bir Pazaryeri olacak” dedi.
İzmirlilere güzel, sevgi ve hoşgörüyle yaşanan bir Ramazan ayı dileğinde bulunan Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan şöyle konuştu:
“Dört yıl süresince sevgiyi, dostluğu, barışı, özgürlüğü birlikte paylaştık. Kültür ve sanatın aydınlığında bizler de aydınlandık. Dört yıl içinde sizleri mahcup edecek bir şey yaşanmadı. Konak Belediyesi olarak Türkiye çapında ilçe bazında ben Türkiye’nin en başarılı belediye başkanı seçildik. Bunu sizlerden aldığımız güçle başardık. Bunun büyük bir sırrı yok, sadece insana değer vermek, insana dokunmak ve insan olduğumuzu unutmamak. Siz de her zaman dostluğunuzu sevginizi bana yansıttınız.”

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası