Ege Postası
Geri

İhsan Alyanak’a büyük vefasızlık

Vefatının altıncı yılında anılan İhsan Alyanak için düzenlenen törene Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan dışında hiçbir belediye başkanının katılmaması tepki çekti. Töreni düzenleyen Sancar Maruflu ve katılımcılar, “Hakan Tartan dışında efsane başkana sahip çıkan olmadı, yazık” sözleriyle tepkilerini dile getirdi.
İhsan Alyanak’a büyük vefasızlık
Haberler / Yerel Politika
3 Mart 2014 Pazartesi 16:32
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
İZMİR - İzmir’in efsane belediye başkanlarından İhsan Alyanak, vefatının altıncı yılında Altındağ Kokluca Mezarlığı’ndaki kabri başında anıldı. Anma törenine Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan, İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Alyanak’ın torunları Gizem Alyanak ve Ceren Topaloğlu, gelinleri Hülya Alyanak ve Tülin Alyanak ile Hakan Topaloğlu katıldı.

Törenin açılış konuşmasını yapan İzmir’i Sevenler Platformu Başkanı Sancar Maruflu, Alyanak’ın hatırasına gösterdiği saygı ve duyarlılık nedeniyle Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan’a teşekkür etti. Maruflu, “Gösterdiği duyarlılıktan ötürü başkanımız Sayın Hakan Tartan’a teşekkür ediyorum. Ne yazık ki kendisinden başka efsane başkana sahip çıkan, hatırlayan olmadı” dedi.



İhsan Alyanak’ın gerçek bir efsane olduğunu ifade eden Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise “Onu tanıma fırsatım olduğu için şanslıyım. Gazeteci olarak kendisini izledim. Halkçı belediyeciliği ondan öğrendik. Ne yazık ki Türkiye’de Alyanak’tan sonra ikinci bir ‘Koca Reis’ çıkmadı” dedi. Tartan, “Siyaset kurumu çok yozlaştı, değerlerimiz sürekli göz ardı edildi. İhsan Alyanak bugünleri görse çok üzülürdü. Biz önümüzdeki dönem bir ‘yerel yönetimler akademisi’ kuracağız ve Alyanak’ın temsilcisi olduğu değerleri yücelteceğiz ve yaşatacağız” diye konuştu.
 
İHSAN ALYANAK KİMDİR'

1 Nisan 1924’de İzmir’in Kapılar Semtinde doğan İhsan Alyanak, “Mali Müşavir-Hesap Uzmanı ve Profesyonel Yönetici” olarak önemli şirketlerlerle çalışmıştır. 1940 yılında ilk kez üyesi olduğu CHP’de Genel Başkan İsmet İnönü’nün ilgisini ve takdirini kazanmıştır. Yedek subaylığını Suvari Zabiti olarak yapmış, görev süresinin uzatılması nedeniyle Süvari Üsteğmeni olarak terhis olmuştur. İsmet İnönü’nün Yüksek Öğrenim yapmasını istediği için İzmir İktisadi ve İdari İlimler Akademisi’ne girmiş ve başarıyla mezun olmuştur. Çeşitli Spor branşlarında sporculuk yapmıştır. Altınordu Spor Kulübü üyesiydi. Güreş ve Boks dallarında Beynelmilel ve Milli Hakem olarak sayısız uluslararası ve ulusal müsabakayı yönetmiştir. 1971 Akdeniz Olimpiyatları’nda Güreş’te ve Boks’ta takım halinde şampiyon olduğumuz günlerde “Uluslararası Olimpiyat Komitesi” tarafından jübilesi yapılmış ve ödüllendirilmiştir. Gerek İsmet İnönü, gerekse Bülent Ecevit tarafından kendisine Milletvekili ya da Senatör olması teklif edilmişse de, “İzmir Sevdalısı İhsan Alyanak”, kendisini daima İzmir Belediye Başkanlığına hazırlamıştır. İzmir Belediyesi’nde uzun yıllar sürdürdüğü Belediye Meclisi ve Encümen Üyeliklerinden sonra 1973 yılında Osman Kibar’ın karşısında zafer kazanarak İzmir Belediye Başkanlığına seçilerek unutulmaz hizmetlere imza atmıştır. 1980 darbesiyle başkanlık koltuğunu bırakmak zorunda kalan Alyanak görev yaptığı süre içinde sanatçılarla olan yakın dostluğu, kendisini eleştirenlere karşı öfkesiyle tanındı. Yol çalışması için Alsancak’daki İngiltere Konsolosluğu ve Anglikan Kilisesi’nin duvarını yıkmasıyla ünü yurtdışına da taştı, İngiltere’nin nota vermesine bile neden oldu.4 çocuk 8 torun sahibi Alyanak 2008’de hayatını kaybetti. 


 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası