Ege Postası
Geri

İki başbakanlı tören Ege'de umutları yeşertti

İzmir Ticaret Odası Başkanı Ekrem Demirtaş oda tarihinde ilk kez iki başbakan ve 20'den fazla bakanı aynı anda ağırladıklarını söyledi, Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipras'e teşekkür etti. Demirtaş, "Siyasi sorunların çözümünü biraz 2'inci plana atarak, ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasına katkı koymanızı bekliyoruz" dedi.
İki başbakanlı tören Ege'de umutları yeşertti
Haberler / Ekonomi
9 Mart 2016 Çarşamba 13:49
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Hilton Oteli'nde odanın en fazla vergi veren ve döviz kazandıran üyelerinin ödüllendirildiği toplantıya Başbakan Ahmet Davutoğlu ve Yunanistan Başbakanı Aleksis Çipraç, beraberinde 20'ye yakın bakan ve bürokratla katıldı. İTO Başkanı Ekrem Demirtaş da oda tarihinde ilk kez böyle bir durum yaşadıklarını söyleyip, iki ülke heyetlerine teşekkür ederken, iki liderden de Ege'li iş insanları olarak beklentilerini sıraladı. Sözlerine Ak Parti Hükümetleri'ne teşekkürle başlayan Demirtaş, "IMF kapısında bekleyen ülke olarak devraldığınız ülkemizi 14 yılda tüm dünyada başarı hikayesi gıptayla izlenen bir ülke haline getirdiniz" dedi. 

75 bin üyesi olan İTO'ya geçen yıl 7 bin 238 firmanın kaydolduğunu, oldu. 3 bin 228 firmanın kayıt sildirdiğini, üye sayılarının 4 bin arttığını hatırlatan Demirtaş, "İzmir olarak Şubat ihracatımız 663.6 milyon dolar. Şubat 2015'te ise 639.2 milyon dolardı. Bu yıl yani, 24.4 milyon dolar arttı. Yani iyiyiz ama ülkemizin birliği, bütünlüğü, huzur ve istikrar her şeyden önemli. Daha iyi olabiliriz. Brookings Enstitüsü Global Mentor 2014 raporuna göre yükselen kentler sıralamasında İzmir, Macau'dan sonra 2. sırada yer alıyor. Ama yatırım teşviklerindeki adaletsizlik nedeniyle üzülüyoruz. Eminim ki siz bu konuyu biliyorsunuz ve çözeceksiniz. Biz İzmir olarak çok destek istemeyiz ama ülkemizin parlak geleceğine daha çok katkı için ayrıcalıklı olarak, şehrimizi bilgi ve teknoloji kenti yapmak için 'Teknoloji Atılım Desteği' istiyoruz. EXPO'yu alamadık ama 2023 yılı için kentimizde, izniniz ve desteğinizle 'Dünya Ekonomilerinin İzmir Buluşması'nı düzenlemek istiyoruz. THY'nın İzmir'i HUB yapmasını, yaz tarifesi ve yurtdışı uçuşlara başlamasını bekliyoruz. Turizmde Antalya, Muğla'ya verilen destekleri İzmir'e de vermenizi, turizm acentelerimize koltuk başı destek olmanızı istiyoruz" dedi.

Selanik ve İzmir'in kardeş şehirler olduğuna dikkat çeken Demirtaş, “Elenair, Kasım ayında uçuşa başladı ve bir ay sonra Nisan'da tekrarlamak üzere uçuşlarını durdurdu. Havadan ve denizden karşılıklı bağlantımız olmasını istiyoruz. O nedenle hatların oturması için yakıt desteği 6 ay süre ile liman ücretlerinde indirim ve yakıt desteği istiyoruz" diye konuştu. Demirtaş şu bilgileri verdi, 



“Ayrıca herkesin işi iyi değil. Piyasaların durumu nedeniyle vergisini ödeyemeyenler var. Vergi borçları yapılandırılan mükelleflerin yüzde 90'ının da vergi barışı bozuldu. 6-10 yılda ödenecek şekilde sembolik faiz ile vergi borçlarının yeniden yapılandırılması talepleri var. 3 yıllık yüksek faizli, yapılandırmayı istemiyorlar, çünkü ödenemiyor. Son olarak isteğimiz özgürlükçü ve demokratik bir anayasanın yapılması. Türkiye artık 78 milyon nüfuslu, büyüyen ekonomisi ile G-20 üyesi. Mevcut anayasanın değiştirilmesi gerekiyor. İTO olarak, 20 yıldan bu yana Türk - Yunan dostluk ve ticareti için çalışıyoruz. Bugün iki ülke ticaretinde 6 milyar doları geçtik. 'Ege Denizi'nde savaş uçakları'nın gürültüsü yerine martı sesleri, yük ve yolcu gemilerinin seslerini duymak istiyoruz' diye Barış Kampanyaları yaptık. Sayın Çipras ve Sayın Davutoğlu'nun çabaları ile dostluğumuz daha da köklenecektir. Aynı zamanda Kıbrıs'ın barış adası olması, Akdeniz'in Singapur'u olmasını, siyasi sorunların çözümünü biraz 2'inci plana atarak, ticaretin önündeki engellerin kaldırılmasına katkı koymanızı bekliyoruz" dedi.

Her iki başbakanın Ege'de işbirliği olanaklarıyla ilgili pozitif mesajlar vermesi toplantıya katılan işadamları tarafından uzun süre alkışlandı. 

ÖDÜL ALANLAR 

GELİR VERGİSİ..


1 - İhsan Çınar

2 - Ali Özkan 

3 - Vedat Zor


KURUMLAR VERGİSİ

1 - Gediz Elektrik Perakende Satış A.Ş 

2 - İmbat Madencilik Enerji Turizm Sanayi ve Ticaret AŞ 

3 - Batıçim - Batı Anadolu Sanayi AŞ


YUNAN FİRMALARI

1 - İlknak Su Ürünleri 

2 - Palaplast İzmir Plastik 

3 - ALUMİL S.A.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası