Ege Postası
Geri

İki başkandan İGC'ye ziyaret

İzmir Gazeteciler Cemiyeti'ne (İGC) farklı zamanlarda gelen Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina ve Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, olağanüstü genel kurulda seçilen Başkan Misket Dikmen ve yönetim kurulu üyelerini ziyaret etti.
İki başkandan İGC'ye ziyaret
Haberler / İzmir
13 Nisan 2016 Çarşamba 12:43
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş

İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Misket Dikmen, yaptığı konuşmalarda ziyaretlerin kendilerine güç verdiğini bundan sonra yerel yönetimler ile İGC'nin birçok projeyi yaşama geçirebileceğini söyledi. Türkiye'de basının zorlu bir dönemden geçtiğini anlatan Dikmen, yerel basının bu sıkıntılı süreçte ayakta kalmakta güçlük çektiğini, işsizliğin önemli boyutlara ulaştığını, işsiz kalma korkusuyla birçok gazetecinin özgürce mesleğini yapamadığını dile getirdi. Başkan Dikmen, bu kapsamda belediyelerin medyaya yapacağı desteğin korku ikliminde nefes aldıracağını vurguladı.

“BAŞARINIZ YÜZLERİ GÜLDÜRDÜ"

Seferihisar Belediye Başkanı Tunç Soyer, Dikmen'in seçim başarısının Türkiye'nin içinden geçtiği zor günlerde yüzleri güldürdüğünü söyledi. Ülkede yaşananlara karşı dik durmak gerektiğini belirten Soyer, dayanışmanın önemine de dikkat çekerek şöyle konuştu:

"Artık sahip çıkma meselesi hamasetin üzerine çıkmalı. Ben Sosyal Demokrat Belediyeler Derneği'nin (SODEM) başkanlığını yürütüyorum. Bize hazırlayacağınız dosya ve projeleri derneğimiz yönetimine seve seve sunarım. Bu şekilde zor durumdaki medyaya bir şekilde destek için çaba harcamış oluruz." 

Soyer aynı zamanda yakında belediyede yapılacak toplu sözleşme görüşmelerinde sendika sözleşmesine her gün bir yerel gazete alma şartı konulması konusunda görüş sunacağını da kaydetti. 

PİRİŞTİNA'DAN DESTEK

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina da, İGC Başkanı Misket Dikmen ve ekibinin seçim başarısını kutladı. Belediye meclisinde basına ayrılan bütçenin eleştiri konusu yapıldığını kaydeden Piriştina, "Bu eleştirilecek bir konu değildir. Belediyeler yaptıklarını medya aracılığıyla halka duyuracaktır. Buraya harcanan paranın eleştiri konusu yapılmasını kabul etmiyorum. Bunu eleştirenlere bir sonraki yıl basına ayrılan bütçemizi daha da artıracağımızı söylüyorum. Biz, basın camiasına karşı 7/24 desteğe hazırız" dedi. 

Başkan Piriştina, Buca'da bulunan İGC'nin Basın Ormanı'ndaki anıtta yapılan tahribatı düzeltmek için girişimlere başlayacaklarını ve burada "İGC 70. Yıl Pikniği" düzenleyerek gazetecilerle bir araya gelmek istediklerini de söyledi. 

İki belediye başkanının da yaptığı ziyaretlere İGC Başkan Yardımcısı Tayfur Göçmenoğlu, İGC Genel Sekreter Yardımcısı Sadık Pala, Sayman Semih Aksoy, Yönetim Kurulu Üyeleri İlker Çoban, Murat Attila, Gaye Karadağ, Dilek Gappi ve Hakan Dirik de katıldı.

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası