Ege Postası
Geri

İkiçeşmelik esnafı sınır tanımıyor

Geçtiğimiz yıl İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan cephe düzenleme ve yol çalışmaları ile tepeden tırnağa elden geçirilen İkiçeşmelik Caddesi’nde (Eşrefpaşa Yokuşu) esnafın yıllardır süregelen işgal alışkanlığı değişmedi. Belediye tarafından yapılan son düzenleme ile belirlenen işgal sınırlarını çiğneyen işyeri sahipleri tarihi ve turistik öneme sahip bölgedeki kaldırımları esir almaya devam ediyor. İkiçeşmelik esnafı sınır tanımıyor
İkiçeşmelik esnafı sınır tanımıyor
Haberler / İzmir
29 Eylül 2015 Salı 14:37
PAYLAŞ 
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
Facebook'ta Paylaş
ERMAN ŞENTÜRK/HABER SERVİSİ- İzmir’e gelen yerli ve yabancı turistlerin uğrak noktası olan Agora’ya komşu cadde boyunca esnafın kural tanımazlığı devam ediyor. Belediye tarafından belirlenen sarı işgal hattını ihlal ederek kaldırımları kapatan işyerlerinin son hali görenleri hayrete düşürdü.
 
 
KİMİSİ HALI SERDİ, KİMİSİ DOLAPLA KAPATTI
İkiçeşmelik’te İzmirlilerin yanı sıra turistlerin de tepkisini toplayan manzaralar yıllardır bir türlü giderilemedi. Geçtiğimiz senelerde esnaf ve belediye zabıtaları arasında çıkan kavgalar ve çeşitli olaylarla gündeme gelen işgal krizi bir türlü giderilemedi. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin kararlı tavrına karşın kamusal alanları sınır tanımadan kullanan çok sayıda iş yeri yarattıkları yöntemlerle yayaların özgürlüğünü de elinden aldı.
 
TURİSTLERE REZİL OLUYORUZ
Kimi işyeri yola serdikleri halılar ile, kimi esnaf da dükkanlarının önüne attıkları dolap, sandalye, stant ve masa gibi eşyalarla yaya kaldırımlarında işgal sınırlarını aşarken, ortaya çıkan tablo ise görenleri hayrete düşürdü. Yolda yürümekte dahi zorlandıklarını aktaran vatandaşlar bölgede gerekli tedbirlerin alınmasını ve kuralların uygulanmasını isterken, “Kente gelen turistlere rezil oluyoruz” diyerek yaşanan manzaraya tepkilerini dile getirdi. 

YORUM EKLE

Yorumunuz gönderildi
Yorumunuz editör incelemesinden sonra yayınlanacaktır

YORUMLAR


   Bu haber henüz yorumlanmamış...

DİĞER HABERLER

Sayfa başına gitSayfa başına git
Facebook Twitter Instagram Youtube
POLİTİKA YEREL POLİTİKA GÜNCEL İZMİR EGE 3. SAYFA YAZARLAR FOTO GALERİ VİDEO GALERİ SPOR YEREL YÖNETİMLER EKONOMİ DÜNYA KÜLTÜR - SANAT GENEL MAGAZİN SEÇİM
Masaüstü Görünümü
İletişim
Künye
Copyright © 2024 Ege Postası